Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phoenix 23.2.2010 14:08  15657
ullicnikurčitě, jen tam kde je jich mnoho vnímám jako špatně, to znamená celý obsah produktu je shrnut do ,,éček" a podstata, aneb o čem ten výrobek je či má být, je shrnut do nějakých 12% v rohu:)
ullicnik ullicnik 23.2.2010 14:04  15656
Aby mělo smysl koukat po Ečkach, je potřeba je znát, ne vče co je E, je špatně.
phoenix 23.2.2010 13:48  15655
ad bio - nejsem blázen, bio ovoce nebo zeleninu nekupuju, ale mám ráda třeba bio jogurty, nebo kozí jogurty/mléko. A když normální mléko, tak z automatu od zemědělců:) Spíše zdravou výživu než bio. Nebo sójové produkty, pravda koukám co má kolik éček a snažím se jich vyvarovat, ale v podstatě jsou ve všem. Občas si koupím bio koláč:)Mám ráda třeba špaldové nebo rýžové těstoviny a tak podobně. Kdyby měl člověk jíst veškeré bio výrobky, co jsou na našem trhu, asi by měl stále prázdnou peněženku:))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.2.2010 13:30  15654
Ja trebas vim,ze biomliko nemuzu. Nepouzivaj konzervanty,ci co,takze nema trvanlivost a s mou spotrebou mlika je to zbytecny vyhozeni penez.
johnny10 23.2.2010 13:26  15653
vinyljo takhle. ja to krajim kdyztak pilkou na zelezo :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2010 13:24  15652
johnny: Myslel jsem případ, kdy zmrazíš velký kus, pak to trochu rozmrazíš, aby si ukrojil menší porci, a znova to zamrazíš. Pak je to hnusný.

Marco: Nezdá se mi, že by tu někdo takový byl. Jinak ale souhlas.
marco Marco 23.2.2010 13:18  15651
je úžasné, jak někdo té bio propagandě věří netolik, že přesvědčí sám sebe jak to FAKT funguje.
Připomíná mi to homeopatika :-P
Lidstvo je v tomto směru nevyčerpatelným zdrojem peněz.
johnny10 23.2.2010 13:14  15650
vinylJinak mražený maso je ok, hnusný je jen když je zmražený dvakrát.

to by me teda vubec nenapadlo to mrazit dvakrat, ale good to know, dik!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2010 13:09  15649
V 15646 jsem to napsal blbě a Johnny to okopíroval, kdyby někdo toužil po dobrém masu tak: http://www.robertson.cz/. Jinak mražený maso je ok, hnusný je jen když je zmražený dvakrát. Nějaký se nedá ani nemražený běžně koupit, jako holub, křepelka, ossobuco...

Bio mě nechává v klidu, bio zelenina mě většinou odradí od pohledu a s biohovězím jsem zkušenost popsal. Takže snad jen vyjímečně to kuře.
phoenix 23.2.2010 12:55  15648
vinylUrčitě pochopen byl, jen jsem reagovala na bio kuře jako takové. Souhlasím s tím, co si napsal. Bio kuře je zkrátka chuťově lepší, to běžně prodávané se s tím nedá porovnávat.

Ad bio hovězí - to jsem nekupovala v žádném specializovaném obchodě, nýbrž v hypermarketu, kde mají sekci bio. Skutečně jsme byli spokojení. Normální hovězí už nekupujeme. Ano, je to drahé. Také ho nekonzumujeme denně, spíš výjimečně.

Dotaz na všechny - jaké vůbec máte zkušenosti s bio výrobky?
johnny10 23.2.2010 12:55  15647
mama kdysi dostala darem kilo svickove koupene v tom Robeinsonovi a bylo to opravdu vyborné maso. dokonce i po zmrazeni a rozmrazeni (jedl jsem to jenom ja, takze to muselo jit navicekrat) jsem nepoznal rozdil. a to jsem mel vzdycky za to, ze premrazeny maso uz je potom fujfuj...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2010 12:46  15646
PhoenixNevím, zda byl můj příspěvek správně pochopen. Porovnával jsem německé a české, ale v obou případech bio. Běžně prodávané vyhoví třeba pro pečená křidýlka nebo stahýnka. Pro vyšší nároky nikoli. Co taky chtít za 50kč/kg a 40 dní.

S biohovězím mám zkušenost naprosto opačnou, jednou jsem nestih otevírací dobu Robeinsona a tak jsem se těšil na steak, že koupil v Bille bio roštěnou. Horší podrážku jsem nejedl, navíc za ty prachy. Již nikdy více. V případě hovězího ale není problém zda bio či ne, ale zejména ve vyzrání masa.
phoenix 23.2.2010 12:04  15645
vinyls bio kuřetem stejný zážitek, nevím, zda bylo Německé nebo naše, spíš asi naše, ale pro mě ten rozdíl v chuti obrovský a velmi znatelný. Ono totiž i jinak vypadá na pohled. Není nažloutlé od vosku, a je poměrně velké - mohutné.
Ta samá zkušenost s bio hovězím - křehké, šťavnaté maso, žádná podrážka, a zásadní rozdíl - nevrací se strávníkovi zpátky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2010 11:50  15644
Je to už dýl, co jsem si v Robertson.cz objednal bio kuře, jestli ho snad v této podobě nevezmu na milost. Byl jsem velmi překvapen, že to byl dovoz z Německa. Výsledek ovšem vynikající, a takto kuře rozhodně ano. Teď v pátek jsem šel koupit tamtéž steak a koukám, české bio kuře. Podpořím českého producenta a vedle zamýšlených jihoamarických sirloin steaků beru i kuře. Výsledek povedený, ale německému kuřeti se nevarovnal. Nebylo zdaleka tak chuťově výrazné a zajímavé jako v prvním případě. Rozhodně se vyplatí koupit spíš kukuřičné kuře v Bille.

Alchmista: s výše zmíněnými steaky jsem se opět přesvědčil, že není nic jednodušího, než udělat dobře steak. Snad možná čaj. :-)
alchymista 16.2.2010 23:00  15643
vinyl [15634]: zkoušel jsem už x-krát, ale na to asi nemám. Rozhod jsem se víceméně si steak dávat v restauracích.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt