Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 22:24  1580
Vlastně já mám jen 0,75 kg! Chlupáči, mám vzít ještě něco?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 22:23  1579
Já nemít objednané už kilo (degustační balík + Brazílii Facendu), tak objednám ještě Dominikánu. A bacha, prohlížej si i cenu za 1 porci kávy v daném balení, my u té Brazílie zjistili, že nejlevněji vyjde to nejmenší balení. Neplatí to ale u všech.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.11.2012 22:20  1578
Jehudit [1577]: mě zaujala směs arabik ESPRESSO PLATINUM caffe - kvåli zpåsobu pražení, tak chci zkusit. Pak jsem si vzala Mexiko Maragogype, protože to u nás v krámku vyjde značně dráž a chutná mi. Tak doufám, že mě nezklame. Dál pak Dominikánskou, protože tu už u nás nemají a nakonec degustační menu 2 - pro neteř k vánocåm, už jsem jim dávala v létě mlýnek (Krups), tak ať do něj mají co sypat a ochutnávat.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 28.11.2012 22:15 - Klub Klubiki (20:42) 1577
poraďte blběnce, co má zkusit... (vezmu kafe pro sebe, maminku a ségru)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 28.11.2012 22:13  1576
No tak jo, objednala jsem :) Dík.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 21:09  1575
Ale to je milé.
cent 28.11.2012 21:07  1574
Káva Pražená, kdyby to někdo nestihl:

Chceme Vám naši kávu co nejvíce přiblížit, proto akci "Doprava zdarma" prodlužujeme až do 28.11.2012 24:00
ullicnik ullicnik 28.11.2012 15:52  1573
zum befehl
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.11.2012 15:31  1572
Nezajímá mě, jestli z toho cítíš nezralé boråvky nebo v tom vidíš barvu středně vyzrálého lískového oříšku. Přesně jak píše Mrcos. Jednak jaká je základní (ne)kyseost a pak co to udělá, když to necháš chladnout. Někdy se z hořkého kafe stane strašlivě kyselé, jindy se ta chuť skoro nehne.
ullicnik ullicnik 28.11.2012 15:20  1571
Jasně. Problém u mě je, že jsem hodně a ještě víc línej a nesystematickej. Hlavně si neumim nastavit objektivní měřítko, který by platilo jak pro kávu pitou dnes, tak pro tu co si dám za týden, mimoto to všechno zapomenu.

mrcos [1567]: Já jsem si naopak všiml u svých káv, že s chladnutím - podobně jako víno - se vydýchnou a ztratí trochu na kyselosti a objevím tam jiné zajímavé chutě. Ale neni to moc výrazné.

Kafe bohužel måžu pít jen v sobotu a neděli a to je málo na nějaký měření a zkoušení. V týdnu chodím domu po 18h a to je pro mě na kafe pozdě. A v praci nebudu pít něco tak příjemnýho jako je kafe.
cent 28.11.2012 15:05  1570
Zápisky plánuju dělat už jen kvåli sobě, abych se v tom vyznal :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.11.2012 14:57  1569
ullicnik [1565]: Piš, co svedeš, v měřítku jak se ti bude chtít.
Já si třeba pamatuju, že u Hondurasu v létě roku 2010 v Boskovicích jsem měl pouze poznámku "vodnatý". (O rok později bylo super, BTW.)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 28.11.2012 14:31  1568
Já přes týden doma skoro kafe nepiju, respektive nejsem často skoro doma, o víkendu jsem zase všude možně, takže všude možně poputuje i to kafe. :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.11.2012 14:29  1567
ullicnik [1565]: Stačí už třeba to, jestli je to kyselý/hořký/whatever, případně jak to zvládá chladnutí. Posledně, když jsem byl někde na kafi, mě dost překvapilo, jak se s teplotou mění chuťovej profil. (= horký báječný, čím studenější, tím víc kyselý a nezajímavý)
Já teda asi možná budu opruzovat s nějakejma konkrétníma chutěma, protože mě baví je hledat. Ne, že bych to nějak dvakrát uměl :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.11.2012 14:23  1566
Jj, pål kila není zas tak moc :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt