Registrace nového uživatele
Návod
Kluby
Archív Lopuchu
Lopuch.cz
Něco navíc v zeleném?
A proč ne...
Lopuch.cz
Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
Klub
Káva
[ŽP:
8 týdnů
] (kategorie
Koníčky
) moderují
mrcos
,
Wronski
.
Archiv
Kávové linky:
Káva
- velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee
- stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty
- italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu
- jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz
Čajovna
- spřátelený klub o čaji
Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill
– Boskovice;
Kovárna pro radost
– Kytín;
Al Cafetero
– Praha;
Pražírna
– Praha;
Café Society
– Nymburk
Nastavení klubu
Nastavení práv
Homepage
Anketa
Přítomní
Oblíbené
Lopuch
Kategorie
autor:
text:
vyplnit a
Help
Nemáte právo psát do tohoto klubu.
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
28.11.2012 22:24
1580
Vlastně já mám jen 0,75 kg! Chlupáči, mám vzít ještě něco?
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
28.11.2012 22:23
1579
Já nemít objednané už kilo (degustační balík + Brazílii Facendu), tak objednám ještě Dominikánu. A bacha, prohlížej si i cenu za 1 porci kávy v daném balení, my u té Brazílie zjistili, že nejlevněji vyjde to nejmenší balení. Neplatí to ale u všech.
Vanda
To je ten -
hnusný punk
28.11.2012 22:20
1578
Jehudit [1577]
: mě zaujala směs arabik ESPRESSO PLATINUM caffe - kvåli zpåsobu pražení, tak chci zkusit. Pak jsem si vzala Mexiko Maragogype, protože to u nás v krámku vyjde značně dráž a chutná mi. Tak doufám, že mě nezklame. Dál pak Dominikánskou, protože tu už u nás nemají a nakonec degustační menu 2 - pro neteř k vánocåm, už jsem jim dávala v létě mlýnek (Krups), tak ať do něj mají co sypat a ochutnávat.
Jehudit
Ihmisveri on hankalaa siivota...
28.11.2012 22:15 -
Klub Klubiki (20:42)
1577
poraďte blběnce, co má zkusit... (vezmu kafe pro sebe, maminku a ségru)
Vanda
To je ten -
hnusný punk
28.11.2012 22:13
1576
No tak jo, objednala jsem :) Dík.
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
28.11.2012 21:09
1575
Ale to je milé.
28.11.2012 21:07
1574
Káva Pražená, kdyby to někdo nestihl:
Chceme Vám naši kávu co nejvíce přiblížit, proto akci "Doprava zdarma" prodlužujeme až do 28.11.2012 24:00
ullicnik
28.11.2012 15:52
1573
zum befehl
Anka
Když je někde něco dobrého k sežrání, -
tak je rouhání to nesežrat.
28.11.2012 15:31
1572
Nezajímá mě, jestli z toho cítíš nezralé boråvky nebo v tom vidíš barvu středně vyzrálého lískového oříšku. Přesně jak píše Mrcos. Jednak jaká je základní (ne)kyseost a pak co to udělá, když to necháš chladnout. Někdy se z hořkého kafe stane strašlivě kyselé, jindy se ta chuť skoro nehne.
ullicnik
28.11.2012 15:20
1571
Jasně. Problém u mě je, že jsem hodně a ještě víc línej a nesystematickej. Hlavně si neumim nastavit objektivní měřítko, který by platilo jak pro kávu pitou dnes, tak pro tu co si dám za týden, mimoto to všechno zapomenu.
mrcos [1567]
: Já jsem si naopak všiml u svých káv, že s chladnutím - podobně jako víno - se vydýchnou a ztratí trochu na kyselosti a objevím tam jiné zajímavé chutě. Ale neni to moc výrazné.
Kafe bohužel måžu pít jen v sobotu a neděli a to je málo na nějaký měření a zkoušení. V týdnu chodím domu po 18h a to je pro mě na kafe pozdě. A v praci nebudu pít něco tak příjemnýho jako je kafe.
28.11.2012 15:05
1570
Zápisky plánuju dělat už jen kvåli sobě, abych se v tom vyznal :)
Wronski
Jsou to zrůdy. -
Sofistikované.
28.11.2012 14:57
1569
ullicnik [1565]
: Piš, co svedeš, v měřítku jak se ti bude chtít.
Já si třeba pamatuju, že u Hondurasu v létě roku 2010 v Boskovicích jsem měl pouze poznámku "vodnatý". (O rok později bylo super, BTW.)
Susan
There's just so many things -
that I can touch.
28.11.2012 14:31
1568
Já přes týden doma skoro kafe nepiju, respektive nejsem často skoro doma, o víkendu jsem zase všude možně, takže všude možně poputuje i to kafe. :)
mrcos
Tma, zima a hlad.
28.11.2012 14:29
1567
ullicnik [1565]
: Stačí už třeba to, jestli je to kyselý/hořký/whatever, případně jak to zvládá chladnutí. Posledně, když jsem byl někde na kafi, mě dost překvapilo, jak se s teplotou mění chuťovej profil. (= horký báječný, čím studenější, tím víc kyselý a nezajímavý)
Já teda asi možná budu opruzovat s nějakejma konkrétníma chutěma, protože mě baví je hledat. Ne, že bych to nějak dvakrát uměl :)
mrcos
Tma, zima a hlad.
28.11.2012 14:23
1566
Jj, pål kila není zas tak moc :)
[ 24 ]
<Novější
<<<Nejnovější
Nejstarší>>>
Starší>
označené
neoznačené
rozsah
(c) 2001-2011 Lopuch.cz
Kontakt