Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 2.3.2010 19:18  15700
Nenufer [15699]: On nekdo jeste pece v plynove troube? To se neboji?

Ja tehdy kachnicku delala asi pet hodin, ale nevim, kolik sezrala.
nenufer 2.3.2010 10:25  15699
Elektrika neni levna ale vyslo nam to asi na 100 Kc ked som piekla kachnu tak to neni tak tragicke ked to neni pravidelne. Plyn vyjde podstatne lepsie takze tam by som o tom vobec neuvazovala. Navyse ti to nejde na plny vykon takze ani nemozes ratat podla spotreby spotrebica ale podla realnej spotreby z hodin ci plynomeru.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.3.2010 10:19  15698
tigojj, co ušetříš na mase spotřebuješ na energii, ale ta chuť!!

A nebo si pořídíš pomaly hrnec.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 2.3.2010 10:18  15697
Mne by spis desila ta spotreba elektriny / plynu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.3.2010 09:49  15696
ullicnikTo jsem nemyslel na tebe. Předpokládám, že postup byl takový jako v linku co jsem dával. Pomalé vaření už se tu řešilo. Výsledek je úžasný a omáčka, která takhle vznikne je fantastická, zejména když se následně zredukuje. Jde takhle udělat libovolné maso. Třeba ta hovězí oháňka, co jsem zmínil, je výborná.
ullicnik ullicnik 2.3.2010 09:07  15695
Nebylo na sucho, ale jak přesně to pekla nevím. Maso bylo moc dobrý, jemný, rovnoměrně udělaný. Bez vad a nedodělků :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.3.2010 09:02  15694
phannyU dlouhého pečení nasucho bych se bál vysušení a tím pádem tuhosti
ullicnik ullicnik 2.3.2010 08:50  15693
Tuhle mě máma pozvala na nějaký maso (už si nevzpomenu), který pekla 10h při 80. Moc dobrý. Poslední dobou dělá takhle hodně věcí na míň a déle a výsledek stojí za to.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.3.2010 19:53  15692
Vanda [15690]: to jsem taky udelala...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2010 19:50  15691
vinyl [15689]: U dušení a pečení durch je to skoro jedno, časem změkne všechno.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.3.2010 18:41  15690
Anka [15687]: tak :) a ještě poradím, že před pečením nechat zatáhnout maso na másle - opéct třeba na pánvi zprudka ze všech stran, pak teprve dát péct do rozehřáté trouby, teplota kolem 180 stupňů
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.3.2010 15:08  15689
Za tři hodiny je měkká i hovězí oháňka :-)

S hovězím je u nás obecně ten problém, že je nevyzrálé. Mezi porážkou a hrncem uběhne prostě moc krátká doba a maso je pak tuhé.

Jak na to třeba tady:
http://www.recipetips.com/kitchen-tips/t--383/braising-beef.asp
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2010 15:05  15688
Tuhou svíčkovou péci pomaleji a déle. Zda už je zjistíme tak, že kousek ukrojíme a ochutnáme.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.3.2010 15:02  15687
Až půjde kolem Vanda, poradí vám vepřovou panenku.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.3.2010 15:02  15686
To jsem měla také, prý to mám nechat déle (dva dny).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt