Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.3.2010 22:28  15810
Elanorka [15807]: V principu to nevadí, taky dělám linecké z celých vajec, ale v tomhle případě si zjevně dala místo 2 žloutků 2 vejce, čili o hodně více tekutiny.

řešní je přidat více másla, cukru, mouky, nejlépe nejprve udělat drobenku a tu potom smíchat s nepovedeným těstem.
elanorka elanorka 8.3.2010 21:35  15809
Vylezlo to do vejšky a deformovalo se to... no a pak se to taky spálilo na uhel... :-D
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2010 21:24  15808
Bude to tvrdý?
elanorka elanorka 8.3.2010 20:49  15807
Peču vánoční linecké cukroví. Včera jsem si zadělala těsto a před chvílí mi došlo, že místo žloutků jsem tam dala celá vajíčka...
Ví někdo co to udělá s výsledkem? (krom toho, že se z toho těsta špatně vykrajuje...)
shelle Shelle - Good Service 8.3.2010 20:47  15806
Royal [15805]: No, pro kolik lidi ho mas? Koukala jsem, ze maji vic velikosti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.3.2010 20:30  15805
shellemám tadžin origoš a má jednu chybu: neuděláš v něm moc jídla.
Dobrý na pomalou přípravu masozeleninových směsí všeho druhu.
Při troše sebezapření v tom jde vařit i na sklokeramice.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.3.2010 08:46  15804
filety dělám 2,5 min ze strany s kůží a 1 min z druhé. Žena má ráda víc, takže jí přidávám minutu na každou stranu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.3.2010 19:40  15803
záleží jak moc šťavnatá ryba Ti chutná, takže univerzální rada, ochutnej a když tak nech déle. Každopádně je to v řádech minut, spíše sekund. Pánev pořádně rozpálit!
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.3.2010 10:17  15802
Jak dlouho se dělá red snapper na vlnkaté pánvi? Chci ho dělat jen s limetou a trochou soli (dle univerzálního návodu od phannyho)
shelle Shelle - Good Service 6.3.2010 23:12  15801
Tagine

Mate s tim nekdo zkusenost? A jakou?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.3.2010 23:07  15800
Přidáváte do kuřecí nádivky játra? Pokud ano, tak v jakém poměru k housce?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 6.3.2010 18:46  15799
no a nebo litý koláč s ovocem:
3 hrnky polohrubé mouky (klasický snídaňový hrnek)
1,5 hrnku krupicového cukru
2 vejce
půl prášku do pečiva
troška vanilkového cukru
půl hrnku oleje (nebo o kousínek víc než půl)
1 hrnek mléka

smíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech, poházet ovocem (pokud dávám mražené dávám zmrzlé)
péct cca 30 - 35 minut v troubě vyhřáté na 180
nenufer 6.3.2010 17:04  15798
frakiraje to o rychlosti :-) zamiesat a hned vyliat na plech a sup do trouby, nesmie sa to nechat stat
frakira 6.3.2010 16:28  15797
Nenuferpodla toho, co pises, tam ten prdopec davas az na koniec a nie zamiesany v muke.. to fakt funguje???
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.3.2010 14:29 - Oblíbené kluby (13:32) 15796
Nenufer [15795]: Vzhledem k tomu, že nemám váhu, oceňuji:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt