Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2010 16:10  15817
Zas tolik té hlívy není. Ještě jsem koupila brambory, tak než mi zas vyklíčí, nějaká kombinace by byla taky dobrá. Houbovobramborový guláš třeba:-)
Je to houba nenáročná na přípravu? Myslím, nepotřebuje nějaký extravaření nebo tak? Asi prohlídnu net, že:-)
scalex Scalex 9.3.2010 15:55  15816
Když vidím kombinaci český česnek a hlíva, napadá mě falešná dršťkovka. Z hlívy mi chutná víc než z drštěk.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2010 15:51  15815
sirinObalené v takovým těstíčku a ofritované, hledej tempura.
nenufer 9.3.2010 15:46  15814
ja ji robim obcas ako kure na paprice jenom misto kurete je hliva :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.3.2010 15:37 - Oblíbené kluby (18:25) 15813
Co znamená "tempurované"?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2010 15:24  15812
Nejlépe do nějaké číny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2010 15:11  15811
Tak jsem si právě z ovoce-zeleniny přinesla krom českého česneku taky trochu hlívy ústřičné. A nevím, co s ní provedu. Nějaký fajn nápad, nenašel by se?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.3.2010 22:28  15810
Elanorka [15807]: V principu to nevadí, taky dělám linecké z celých vajec, ale v tomhle případě si zjevně dala místo 2 žloutků 2 vejce, čili o hodně více tekutiny.

řešní je přidat více másla, cukru, mouky, nejlépe nejprve udělat drobenku a tu potom smíchat s nepovedeným těstem.
elanorka elanorka 8.3.2010 21:35  15809
Vylezlo to do vejšky a deformovalo se to... no a pak se to taky spálilo na uhel... :-D
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 8.3.2010 21:24  15808
Bude to tvrdý?
elanorka elanorka 8.3.2010 20:49  15807
Peču vánoční linecké cukroví. Včera jsem si zadělala těsto a před chvílí mi došlo, že místo žloutků jsem tam dala celá vajíčka...
Ví někdo co to udělá s výsledkem? (krom toho, že se z toho těsta špatně vykrajuje...)
shelle Shelle - Good Service 8.3.2010 20:47  15806
Royal [15805]: No, pro kolik lidi ho mas? Koukala jsem, ze maji vic velikosti.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.3.2010 20:30  15805
shellemám tadžin origoš a má jednu chybu: neuděláš v něm moc jídla.
Dobrý na pomalou přípravu masozeleninových směsí všeho druhu.
Při troše sebezapření v tom jde vařit i na sklokeramice.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.3.2010 08:46  15804
filety dělám 2,5 min ze strany s kůží a 1 min z druhé. Žena má ráda víc, takže jí přidávám minutu na každou stranu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.3.2010 19:40  15803
záleží jak moc šťavnatá ryba Ti chutná, takže univerzální rada, ochutnej a když tak nech déle. Každopádně je to v řádech minut, spíše sekund. Pánev pořádně rozpálit!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt