Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.3.2010 22:40  15824
Chochocho :) na sbírání kotrčů je odborník můj chlap - zná svoje místečka, nosil by mi je i častěji, než jsem ochotná vařit. Je to úžasná aromatická houba, fakt výborná do gulášů, sekaných, polívek. Hůř se čistí, protože v záhybech je často kupa jehličí. Ale kluk jídla z hub nesní, takže to je komplikace při snaze o nakrmení rodiny.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.3.2010 22:36  15823
kotrč bych chtěl někdy alespoň vidět, když už ne ochutnat...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.3.2010 22:10  15822
Opět musím souhlasit se Scalexem, z hlívy jednoznačně "falešnou" dršťkovou! Lepší už jsem jedl jenom z kotrče :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.3.2010 19:31  15821
No prostě buřtguláš, kam dáš místo buřtů hlívu:)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.3.2010 19:27  15820
vinyl Díky, já právě našla jen jednotlivá menu, případně recepty a nebyla si jistá, která část receptu se vztahuje k tomu označení.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2010 16:52  15819
Jo, tak nějak jsem si to představovala. A ještě ten česnek:-)
nenufer 9.3.2010 16:23  15818
ona uvarena je pomerne rychlo ale vyslovene do makka to trva dlhsie ako u sampionov :-) My sme robili aky hlivovobramborovy gulas: osmazit cibulku, pridat hlivu na zasmazenie, cervenu papriku, zalia vodou, pridat brambory. dochutit solou, peprem, majorankou, Obcas ked bolo tak tesne pred koncom pidat aj na pruzky nakrajanu cerstvu papriku aby ale bola ete neuvarena pri podavani a nerozblemcla sa
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2010 16:10  15817
Zas tolik té hlívy není. Ještě jsem koupila brambory, tak než mi zas vyklíčí, nějaká kombinace by byla taky dobrá. Houbovobramborový guláš třeba:-)
Je to houba nenáročná na přípravu? Myslím, nepotřebuje nějaký extravaření nebo tak? Asi prohlídnu net, že:-)
scalex Scalex 9.3.2010 15:55  15816
Když vidím kombinaci český česnek a hlíva, napadá mě falešná dršťkovka. Z hlívy mi chutná víc než z drštěk.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2010 15:51  15815
sirinObalené v takovým těstíčku a ofritované, hledej tempura.
nenufer 9.3.2010 15:46  15814
ja ji robim obcas ako kure na paprice jenom misto kurete je hliva :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 9.3.2010 15:37  15813
Co znamená "tempurované"?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 9.3.2010 15:24  15812
Nejlépe do nějaké číny.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.3.2010 15:11  15811
Tak jsem si právě z ovoce-zeleniny přinesla krom českého česneku taky trochu hlívy ústřičné. A nevím, co s ní provedu. Nějaký fajn nápad, nenašel by se?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.3.2010 22:28  15810
Elanorka [15807]: V principu to nevadí, taky dělám linecké z celých vajec, ale v tomhle případě si zjevně dala místo 2 žloutků 2 vejce, čili o hodně více tekutiny.

řešní je přidat více másla, cukru, mouky, nejlépe nejprve udělat drobenku a tu potom smíchat s nepovedeným těstem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt