Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.3.2010 10:36 - Oblíbené kluby (12:56) 15853
Z čeho a jak přesně uvařit VÝBORNÝ hovězí vývar?

Pak by mě taky zajímalo, jak připravit takový vývar, abych si ho mohla po kouskách (jak velkých) zamrazit a používat ho místo masoxu. Tzn. aby byl faaaakt hodně silný.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.3.2010 23:14  15852
ShelleNo, pravidelně se asi používá v Maroku a Tunisu, ale to jsi číst asi nechtěla.
Jak jsem byl pravil - zatím jsem nenašel vážný důvod to používat.
Možná by kamarádka věděla proč ho chce? Nebo se jí jen líbil? (Taky jsem našel kdesi, že existují servírovací tadžiny, které jsou krásně zdobené. To by mohla být hezká dekorace na stůl.)
shelle Shelle - Good Service 11.3.2010 20:27  15851
Zajimave, muj tatka naopak kupuje mamce "jsem ti koupil" a tim maskuje, co si poridil.

Jinak hrnec jsem chtela pro kamaradku, protoze o nem premyslela. Ale zajima me vic zkusensoti a nekdo, kdo ho pouziva pravidelne.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.3.2010 09:52  15850
ShelleNo, to bude asi ten pro dva. A jak povídám, já mám raději pánve. (A konečně jsem se dokopal k tomu, že jsem si koupil taky malou 20 cm pánvičku - tak na cibulku, tři míchaná vajíčka či podobně :o))
Píšu "si" ale žena na pánvích smí taky dělat - však je na rozdíl ode mě kuchařka :o))
shelle Shelle - Good Service 11.3.2010 09:32  15849
Royal [15848]: Tak ho mas proste malej. Maji bud pro dva nebo pro 4-6.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.3.2010 07:03  15848
ShelleNevím, pro kolik lidí je určen v Maroku, já v něm udělám tak s bídou pro dva. Zatím jsem v tom dělal dvakrát - jednou butterfish a jednou vepřové kousky s liškama. Ale zatím jsem nepřišel na to, proč dělat v tomhle a ne na pánvi. Chápu, že pánev si afričani udělat neumějí a pravděpodobně má ta částečně paropropustná vysoká keramická poklička nějaké kouzlo, které mi uniká.
Fakt je, že ryba z toho byla dobrá, ale to je i na pánvi či v troubě.
marco Marco 10.3.2010 23:17  15847
co se týče luštěnin, tak zaručeně nejlepší recept na Bostonské zapékané fazole měl rozhodně Timothy Truckle :-P
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.3.2010 23:13  15846
Sakra. Tak to jsi asi nebyl ty, nebo to nemůžu najít.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.3.2010 23:10  15845
phannyTo bylo k patizonu, vím to jistě. Najdi se v archívu. S patizonem jsme se shodli tenkrát i dnes.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.3.2010 23:08  15844
Royal [15843]: Nene, tohle bylo k cuketě (té půlmetrové) a sojovému masu. Z patizonů já připravuji výhradně kompost, neboť z patizonu žádné jídlo neexistuje a připravit nelze :-).

Ale fazole můžu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.3.2010 23:02  15843
Antiluštěninasice nejsem, ale speciálně u fazolí si vždycky vzpomenu na phannyho a modifikuju jeho větu: Každý jídlo z fazolí je lepší bez fazolí (on to tehdy psal k patizónu).
renda Renda 10.3.2010 19:24  15842
Lusteninky mnam, za recept diky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:19 - Oblíbené kluby (12:56) 15841
No co! Taky si ji schválně dělám v tejndu, abys netrpěl, ty antiluštěnino.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.3.2010 19:15  15840
...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.3.2010 19:13 - Oblíbené kluby (12:56) 15839
Nedá se nic zkazit, je to snadné a není v tom žádný háček. Neutíká, prostě fajn polifka. Vaří se kvůli fazolím dlouho, ale nepotřebuje k tomu lidskou asistenci:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt