Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
johnny10 15.3.2010 13:56  15907
marcojestli tam bude polovina zenskych, tak tech prumernych 200 gramu na osobu imho staci. pokud se to dela pro bandu drevorubcu a ma zbyt na druhy den, pak staci proste vynasobit nejakym vhodnym koeficientem. v tomto pripade navrhuji k = 2,2 :-)
marco Marco 15.3.2010 13:54  15906
Teke : zkoušeli jsme... vždycky se sežralo i všechno "víc"
Ano, asi to bylo málo "víc" ale větší kastrol už nemáme (je fakt že naše kuchyně je vybavená myslím že dvěma, nejsme právě etalon kuchařské rodikny :-P )
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 15.3.2010 13:48  15905
Marco, musíte ho vařit víc. Když vaří mami guáš, je ho tak na 3 dny. :-)
marco Marco 15.3.2010 13:46  15904
200 gramů syrovýho nezpracovanýho masa na člověka???
Tak to bude hladová hostina!
A kde je prostor na ranní odleželej gulášek po včerejšku?

(mimochodem, ad předchozí zmínky o odleželym guláši jsou sice prima, ale když ho udělá má drahá doma, stejně ho sežereme jen se to sundá z plotny, odležení se ještě nikdy nekonalo)
johnny10 15.3.2010 13:41  15903
12 kilo by melo stacit
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.3.2010 13:37  15902
dotazkolik kg masa mam pocita na gulas pro cca 60 lidi?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 13:35  15901
Spíš tenhle zážitek ponechám tomu, kdo tuhle báječnou rybu ještě nejed.
A pro každý případ doporučuju mít pohotově aspoň dvě tobolky Imodia.
johnny10 15.3.2010 13:16  15900
Royaltak to nekdy zkus, at to mame potvrzene z vice zdroju ;-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 13:08  15899
johnny10Člověče, nevzpomínám si, že by mi něco takového "ucházelo z Ass". Možná jsem nikdy nesnědl nadkritické množství.
johnny10 15.3.2010 12:54  15898
Royala taky po ni se*es bright orange, staining oil :-))?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.3.2010 12:51  15897
batrfišJo, tu můžu na všechny možné způsoby. Nejraději jen posolenou a lehce okmínovanou na oleji, po obrácení lehounce zakápnout citronem. Taky uzená je dobrá, ale to už je dražší jídlo.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 11:28  15896
kokos: řek bych, že denní dávka.

johnny:jj, to odpovídá :-)
kokos kokos 15.3.2010 10:38  15895
vinyl [15891]: To jako po malých porcích v jakémkoliv množství:-) nebo těch 170 gr. je např. denní množství?
johnny10 15.3.2010 10:23  15894
vinylnejak mi to nedalo, tak jsem si vygooglil o co jde. a tenhle koment me fakt pobavil:
"I apologize in advance for the following public service announcement...

I ordered some of this fish at a fancy seafood place on Saturday. It's absolutely delicious, sort of a combination of orange roughy and salmon.

The problem is that the fish is about 20% indigestable waxy ester by weight. This causes two things:
1. slight discomfort
2. bright orange, staining oil leaking out of your ass.

I'm talking orange motor oil.

You don't feel sick at all and you can't even feel it leaking out. Unfortunately, it stains fabric permanently...

Needless to say, a disconcerting experience at work today...

Moral: don't order butterfish..."
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.3.2010 09:57  15893
O tom jsem před usnutím taky uvažoval, ale hrdost mi nedovolila :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt