Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 21:12  15998
gviZ jednoho skeletu teda moc silné polívky nebude, když chtějí zbytek z kuřete upéct :( Přikoupit rozhodně něco, z čeho se ten vývar udělá. Já jsem zastánce metody aspoň kilo "masa" na litr, maximálně litr a půl vody.
Zelenina - na litr a půl vody jedna malá cibule, dva stroužky česneku, jedna střední mrkev, petržel, a celeru tak přiměřeně k těm dvěma. Většinou je celer hodně velký, takže odkrojím tak 1/8 z bulvy. pět pepřů, pět nových koření. Zhruba.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2010 19:17  15997
gvi [15992]: Nejlépe skelet, u nás u řezníka to prodávají pod názvem netopýr. Prostě kosti.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.3.2010 18:02  15996
Vando, nebyla to kozí gouda? Kdysi jsem ji měla se sušenými rajčaty a bazalkou, taky krájená z bochníku a úúžasná. Jen škoda, že jsou ty sýry tak drahé. :-(
marco Marco 19.3.2010 17:50  15995
hmm... a už jsem na ní dostal chuť - jdu jí zkusit vydyndat
marco Marco 19.3.2010 17:50  15994
Vanda, kokos : no doufejme že ano a že k tomu nebude mít stejně negativní postoj jako k vyváření krupicové kašičky! :-)
kokos kokos 19.3.2010 17:40  15993
Vanda [15991]: Tak to jsem chtěl říct já :-))
gvi 19.3.2010 16:59  15992
polévkatak jsem šla do krámu pro mrkev, petržel a slepici a koupila si jen mrkev, páč ostatní neměli, ptám se otce, zda máme doma slepici, prohlásil, že ne, ale že prej chtěj raděj z kuřete... a zbytek se prej opeče... co z toho kuřete se teda strká do hrnce na vyvaření? Jak dlouho se to cca vaří? A kolik tak zeleniny pro čtyři lidi? A je tedy lepší vařit tam všechnu tu zeleninu odzačátku nebo postupně?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 16:25  15991
Marco [15990]: a za pár let ti ji bude i mixovat :))
marco Marco 19.3.2010 13:40  15990
Vanda : "..Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) jsem dělala naposledy tak před třinácti lety - ale to jsem mixovala a byl to "hlavní chod" pro batole.."

Polívku z kuřecího prsa s čerstvou zeleninou (bez maggi) mi má drahá vaří často a já jí mám moc rád.
marienka Marienka 19.3.2010 13:17  15989
Moje zelenina z vyvaru miva zeleninovo-vyvarovou chut a muzu se po ni utlouct, spolu s tou rozvarenou konzistenci je to namka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.3.2010 12:50  15988
Dobře vyvařená zelenina z polévky je úplně bez chuti. Pokud má po uvaření vývaru nějakou vlastní chuť, není ten vývar dostatečně uvařenej.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 12:08  15987
Teď jsi mi připomněl, že jsem si v úterý koupila (a snědla) kozí sýr s nějakýma bylinkama a sušenými rajčaty. Mělo to nějaký nezapamatovatelný název, ale byl výborný! Krájelo se to z bochníku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.3.2010 11:55  15986
Vřele doporučuji sýrárnu KAAS MET SMAAK na Chodově!
Opravdu veliký výběr sýrů (zrovna mám kousek mladého kozího, uleželého ovčího a jakéhosi s pestem), ceny IMHO dobré, vede to člověk, který sice neumí moc dobře česky :), ale je velmi příjemný a ochotný. Povětšinou jsou to sýry neplísňové, ale něco s plísní tam mají taky. (Zaslechl jsem taky cosi o sýru s lanýži, ale po tom jsem se už dál nepídil)
Krom sýrů mají i něco vína, pivotéku, uzeniny typu klobásovitého/fuetovitého a olivy.
Pojal jsem myšlenku, že tam budu chodit každý týden aspoň na jeden sýr (zase, jsem přece jenom chudý student:) ) Myslím, že mám min. do konce roku co dělat :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2010 10:17  15985
Jsem úchyl, když miluju dlouho vařenou kořenovou zeleninu z polívky? Se o ni vždycky málem popereme :)
ullicnik ullicnik 19.3.2010 09:50  15984
Vařím kuřecí přesně jako phanny. Nejsilnější vývar jsem měl z křidélek a nejslabší z krků. Z křidélek je bohužel dost tuku v polévce. Všechnu zeleninu po vaření vyndat (všechna její chuť je v polívce, takže je bez chuti) a na posledních pár minut tam strouhnu mrkev na nejhrubšim struhadle. Mám v tom rád rýžové nudle např. Obirani masa je fakt otrava, taky oberu jen to nejsnadnější a zbytek letí:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt