Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 14:19 - Oblíbené kluby (13:34) 16037
Myslím si, že ano.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.3.2010 14:13  16036
Anka [16027]: nebylo to hrudí?
ullicnik ullicnik 25.3.2010 13:27  16035
Tak to je jasný, že nejlepší maso donese chlap, který dělá, že tomu vůbec nerozumí a nezapomene prohlásit, že ho žena poslala :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 12:42 - Oblíbené kluby (13:34) 16034
No právě proto jsem měla radost, že jsem narazila na starší paní. Tam jsem očekávala ten babičkovský soucit:)
nenufer 25.3.2010 12:39  16033
AnkaJa by som to tak nebrala, mojmu otcovi dlhe roky u masiara prechadzalo to ze sa tvaril ze tomu vobec ale vobec nerozumie a zena ho cudaka poslala kupit maso. Vzdy doniesol krajsie maso ako my zenske :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 12:21 - Oblíbené kluby (13:34) 16032
A taky jsem koupila nudle. Já vím, koupila. Ale když si vezmu, že nemám ani váleček a to, jak moc se mi v bytě zatím práší, tak bych se do domácích nudlí a jejich sušení nevrhala:) Ale vybrala jsem aspoň takové, které jako domácí vypadají:))
triss triss 25.3.2010 12:19  16031
Anka [16027]: já s kostmi na polívku jen oháňku, jinak žebro bez kosti, nebo pupek...připadá mi, že žebro s kostí je strašně moc lojovaté
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.3.2010 12:17  16030
To je chyba, o víkendu jsem jedl luxusní leberknodelsuppe!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 12:08 - Oblíbené kluby (13:34) 16029
To se ví.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.3.2010 12:07  16028
Já nerad játra.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 11:31 - Oblíbené kluby (13:34) 16027
Tak fajn. Udělala jsem ze sebe blbku, tak mám maso na hovězí vývar. Zřejmě ne to the best of, ale na první pokus a najedení určitě stačí:) Vlezla jsem do řeznictví, nic jako hovězí oháňku (to jediné vím jistě, že je na vývar OK) tam nebylo, tak jsem se zeptala takové postarší paní prodavačky, jestli mají něco na hovězí vývar. Řekla, že ano a že támhle. Po mém zoufalém koukání na ty hromady masa pochopila, že asi nejsem zrovna pokročilá hospodyňka, tak mi ukázala tři hromádky, řekla, jak se to jmenuje a upozornila, že ten jeden druh je bez kosti a ty další dva s kostí. Tak jsem řekla, že bez kosti určitě nechci a z těch dvou ať mi dá to, z čeho by to vařila ona. Tak něco mám. A nejsou to žebra, ale to druhé, což už zas nevím, co to bylo:))
Když jsem chtěla játrovou zavářku, tak se nejdřív zeptala, kolik toho chci a pak si asi zase vzpomněla, s kým má tu čest a dotaz upravila: "Pro kolik lidí?"
triss triss 24.3.2010 12:20  16026
kvitko [16014]: byla, strašně moc lidí na strašně málo prostoru, 10. 4. budou znova, prý kousek jinde, víc místa, víc krámků
shelle Shelle - Good Service 23.3.2010 21:17  16025
Ja mam mrazenou uz nasekanou a prave ovonuje pekne, ale jist se to neda :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.3.2010 10:46  16024
Já to dělám ze sušené a dává se toho hromada. 1g na 1dl vody, ve výsledku jsou toho skorem 2 polévkové lžíce do 400ml konvičky. Jinak je moc dobrá i v kombinaci s mátou - tu dávám čerstvou.
scalex Scalex 23.3.2010 10:43  16023
phanny: zkoušel jsem a úplně mě to neuspokojilo, přišlo mi to... jak bych to pojmenoval.... takové prázdné. Dobrá chuť, ale jako kdyby pod tím chyběl základ, jakési "tělo". Proto to míchám s tím zeleným čajem, který udělá ten spodek, nad kterým se pak rozvine citronela.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt