Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.3.2010 22:27  16052
Já to vařím dokud není maso měkké tak, že se rozpadá na vlákna. Jen mám potom problém při obírání nechat nějaké maso do polévky a nesežrat všecho - nejlépe s dijonskou nebo anglickou hořčicí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 22:06 - Oblíbené kluby (10:53) 16051
No to jste mě potěšily! Jsem se bála, že třeba řeknete ještě dvě hodiny:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 25.3.2010 21:59  16049
Vývar dělám v papiňáku max. hodinu a půl, tak bych řekla, že 3 hodiny v normálním hrnci starčí.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.3.2010 21:57  16048
Tak, jak dlouho to ještě vydržíš :) Půl hodinku bych tomu klidně ještě dala. Je to hovězí, to snese. Určitě tady padne, že klidně nechat táhnout do rána - ale na to já bych neměl nervy, furt bych se budila, jestli mi ta polívka třeba už někam sama neodešla.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 25.3.2010 21:57  16047
Pane Lorenc, uvezu to? :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 21:54 - Oblíbené kluby (10:53) 16046
Teď to je tak 2:20. Jak dlouho ještě?:))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 25.3.2010 21:47  16045
Nesbírám :) čirý nečirý, stejně do toho pak vrazíme maso nebo játrovou zavářku a zeleninu.

Anka [16044]: Jak dlouho vaříš/jsi vařila?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 20:00 - Oblíbené kluby (10:53) 16044
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 20:00 - Oblíbené kluby (10:53) 16043
kokos [16042]: Kdybych tu informaci měla včas, tak to seberu. Jenže jsem tu správnou dobu už prošvihla, už to není na hladině:)
kokos kokos 25.3.2010 19:57  16042
Anka [16038]: Já ho sbírám, aby byl vývar čirý. Pokud ti nezáleží na estetické hodnotě, tak je to jedno. Většinou se to sbírá jen jednou, krátce po začátku varu. Pak už se netvoří.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.3.2010 19:44  16041
kvitkodá se, ale chce to cedit přes utěrku.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.3.2010 19:41  16040
A jak je to s čištěním vývaru? Jsem četla, že se do něj hodí vajíčko/bílek a až se srazí-vyčistí vývar, přecedí se.
triss triss 25.3.2010 19:39  16039
Anka [16038]: někdo ji sbírá, já to považuju za zbytečné s*ní...vývar sice pak není čirý, ale je s ním méně práce a chutná stejně dobře
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 19:26 - Oblíbené kluby (10:53) 16038
Mám v průběhu vaření vývaru sbírat aspoň částečně tu "špinavou pěnu"? Nebo v tom je právě ta síla?:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.3.2010 14:19 - Oblíbené kluby (10:53) 16037
Myslím si, že ano.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt