Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2010 21:28  16125
Shelle [16120]: Mnohem, ale mnohem lepší. Jen zadělat to těsto lze jen v robotu (hněte se klidně půl hodiny) a chce to umět. Ale jinak je to nejlepší pečivo na světě. Scones sami o sobě nejsou nic moc, až s džemem a clotted creamem jsou parádní. Brioška lze pojídat sama o sobě klidně bez másla. Ze stejného těsta dělám i vánočky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 29.3.2010 21:28  16124
Tak já doufal, že játra půjdou udělat nějak jako grilovaný...

Jo, dneska jsem se odvážil spáchat steak z irskýho masa. Bohužel jsem měl dva plátky a ty byly hrozně tenký, tak 15mm. Takže jsem ho co? Přepek, samozřejmě. Ale snědlo se i tak...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.3.2010 20:56  16123
Vanda [16121]: Po mojí obvyklé modiikaci pro lenochy a po konverzi na české suroviny to bude o půlku jednodušší.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.3.2010 20:51  16122
phanny [16119]: To vypadá nějak hrozně složitě.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.3.2010 20:17  16121
Wronski [16118]: Na můj první pohled moc složitý ;)
shelle Shelle - Good Service 29.3.2010 20:00  16120
phanny [16119]: TO bude jak scony, co? Nepovedly se mi :(
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2010 19:57  16119
Wronski [16118]: Osobně bych se raděj pokusil o brioche suisse, ale zadělat správně těsto na briošky se musí umět, mě se to povedlo asi až na potřetí. Tohle video to v podstatě vysvětlo správně, jen po přidání másla se to má hníst co nejméně. Při zadělávání doporučují začít hnětení jen s polovinou množství vajec a zbytek přidávat až průběhu hnětení. Po vychladnutí přes noc to lze vyválet a naplnit skořicí jako v tom tvém receptu. Jen to po nahrájení na kolečka je třeba nechat vykynout.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.3.2010 18:39  16118
Mrkněte mi na toto prosim, jestli to vypadá použitelně:
Cinnamon Buns
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.3.2010 17:42  16117
vinylSouhlasím s Ankou - vždycky jsem se učila, že játra se solí až na talíři.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 29.3.2010 17:40  16116
Dnešní večeře: grilovaný lilek - nakrájený na plátky, potřený olivovým olejem, posypaný trochou bazalky a grilovacího koření. Naštěstí ho nikdo další nechtěl, tak zbyl celý na mě :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2010 13:00  16115
aby nebyla tvrdá je potřeba je dělat jen chvilku.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 29.3.2010 12:46  16114
Paprika, pepř, sůl. Netřeba mnoho. Hořčici netřeba vůbec :)
Asi zas přijde na játra řada :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.3.2010 12:21  16113
Já zas játra na pánvičce ráda. Nevím, čím to máti kořenila či nekořenila, ale solila je až nakonec, aby nebyla tvrdá. K tomu pěkně hořčici a cibulku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.3.2010 11:57  16112
Játra na cibulce! Mňam - ty už jsem neměla sto let, taky to u nás skoro nikdo nejí.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2010 11:49  16111
Jak říká nenufer, mám takhle nejradši telecí, ale vepřový budou taky fajn. Nakrájet na dudličky předtím.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt