Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.4.2010 08:37  16157
Anka [16155]: hihi, ty jsi nějaká brnofobní ;) (ale souhlasím - až na pár výjimek je to tu samý cvok)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.4.2010 08:35  16156
No, když jsou lidi ochotní se přihlasit do Výměny manželek, tak už se nedivím ničemu :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.4.2010 08:34  16155
vinyl: Řekla bych, že ne. Odměnou pro vítěze je "ÚŽASNÝCH" 25 000 Kč. Vypadá to, že si i náklady na tu večeři hradí sami a doufají, že se jim to zaplatí z výhry:)

Cova: Dívám se od prvního dílu a připadá mi, že úroveň soutěžících slábne. A že lidi z Brna jsou vážně pošuci a nikdo mi to nevymluví.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.4.2010 08:31  16154
"má to křupku" je eufemismus pro "je to hnusný"?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.4.2010 08:31  16153
a můžeš si nahradit co chceš čím chceš ;)
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 1.4.2010 08:25  16152
Se nediv. Je to rychlý, je to levný, má to křupku a můžete si to udělat doma.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.4.2010 08:21  16151
Na Dejvický je prima obchůdek s italskými, španělskými a spol. sýry, salámky a šunčičkami, moc pěkný. Vynikající jamon serrano i prošuto. Předevčírem jsem tam koupil čokoládu Hachez, jednu 55% s chilli a druhou 75% s malinama borůvkama. Nejlepší tabulková čokoláda, co jsem jed.

Babica má kurva velkou sledovanost, prý asi 1,3 mio. Není se čemu divit, že lidi pak vaří babicoidně.
cova 1.4.2010 08:15  16150
AnkaVčera jsem se díval a bylo to silně babicoidní... Tuňákové lodičky (vajíčko naplněné pomazánkou z konzervovaného tuňáka a plachta z plátku eidamu) :-)))), těstoviny se smetanovo nivovou šlichtou - hnus, tiramisu z pomazánkového másla... A jak si všichni pomlaskávali. Nabyl jsem dojmu, že nasypat jim granule našeho psa, vyhrál bych...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.4.2010 07:45  16149
AnkaTo vypadá, že jim platí za účast, ne?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.3.2010 20:44  16148
Koukáme na pořad Prostřeno. Měla jsem za to, že se tam hlásí lidi, kteří umějí skvěle vařit, ač nejsou profesionální kuchaři. Teď mám pocit, že se tam hlásí lidi, kteří si myslí, že umějí skvěle vařit, ač nejsou profesionální kuchaři. Na amatérské úrovni dobře vařit tam umělo fakt jen pár jedinců. Prsty jedné ruky by na sto stačily s přehledem. Pak se najde pár těch, kteří vařili normálně. Většina však vaří tak, že bych si JÁ, absolutní začátečník, troufla jít je porazit.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.3.2010 20:35  16147
Určitě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.3.2010 19:52  16146
DotazMám od včera uzená žebra. Fakt byla krásně čerstvá. Vydrží mi v lednici do pátku, když je to uzené?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 31.3.2010 19:41  16145
AFAIK se standardně používá chedar, aspoň co si tak pamatuju z hospod, kde to měli.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 31.3.2010 19:38  16144
:)
johnny10 31.3.2010 19:32  16143
a kdyz nemame kozi, dame tam eidam. a kdyz neni eidam, nedame tam nic

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt