Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 11.4.2010 15:35  16221
Sejkory samozrejme znam :) A asi to bude tim, ze sem puvodem z podkrkonos ...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 21:46  16220
ShellePravda, moc známý tohle jídlo asi není.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 21:45  16219
ScalexNo, říkala mi kámoška která mě to učila, že někde v Krkonoších narazila na stánek, kde inzerovali sejkory. Tak si vystála frontu a dostala...bramborák od Nowaco. Stánkař se pak jen kroutil, že takhle se to líp prodává.
Bych mu to připlác na frňák.
scalex Scalex 8.4.2010 21:25  16218
Zdeněk Pohlreich o nich mluvil v Ano, šéfe, v díle, který se odehrával v Krkonoších. Chválil to jako dobrý nápad, se kterým se dá dobře zabodovat jako s místní specialitou.
shelle Shelle - Good Service 8.4.2010 21:21  16217
Royal [16216]: Ja totiz neznam nikoho jineho, kdo by rikal/delal sejkory.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 20:37  16216
ShelleNo fakt! Skoro každej rok... Asi už na ně mám hroznou chuť. Dokonce i ten recept už jsem dával.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.4.2010 20:33  16215
Tak já pro jistotu napíšu jak je umím já:
Brambory rozmydlím takovým tím sekacím strojkem (jakoby velký mixér) a přidám kousek cibule a sůl. Česnek a majoránka patří do bramboráku, ne do sejkor.
Slije se voda z brambor, dosype trošku mouky (jen tolik, aby těsto šlo nalévat sběračkou na plotnu máznutou sádlem nebo špekem). Plotna by měla být jen tak horká, aby se sejkory "nechytaly" a šly volně posouvat. Placky tenké tak 5 - 6 mm pečeme z obou stran. Skládáme do misky či na talíř na sebe, mažeme mašlovačkou rozpuštěným máslem.

Podmínkou je rovnoměrná teplota - litinový tál je ideální. Na elektrické kulaté plotýnky jsem si půjčoval nerezové deklíky cca 8mm silné. Jenže teď mám sklokeramiku, což je z hlediska rovnoměrné teploty problém. Budu muset pořídit desku z litiny, železa, nerezu či kamene.
shelle Shelle - Good Service 8.4.2010 20:27  16214
nula [16213]: Vzdyt se tu na to pta kazdy mesic :) Nebo o nich aspon vypravi :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.4.2010 15:07  16213
Tigodík, to som fakt počula po prvý raz.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 8.4.2010 14:54  16212
UTFG
nula nula všetko je tak, ako má byť 8.4.2010 14:51  16211
Royal???? čo sú to sejkory??
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 7.4.2010 21:41  16210
Možná už jsem se tu na to ptal - na čem (pokud vůbec) děláte sejkory?
alchymista 7.4.2010 19:12  16209
nejen v makru je to nejlepší nad ohněm :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.4.2010 13:08  16208
nejen v makru:-) A nejlepší je nad ohněm! Akorát se to peče stráááášně dlouho.
nenufer 6.4.2010 23:09  16207
RendaKrutu odmietam grilovat, s opalovanim tvojich prstov ratam na uz urcenom cervencovom termine :-) Pokial ale si spravis volno mozeme si spravit nieco v styroch alebo dvoch aj predtym, ale vidim to skor na cas cez tyzden :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt