Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 14:11  16242
A většinou se to tu dává i na řecký salát :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.4.2010 14:09  16241
Nejhnusnější je šopák celej zalitej klasickým nálevem voda-cukr-sůl-ocet. Většinou to bejvá ještě přeoctovaný:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 13:54  16240
No a třeba do řeckého je ta červená cibule nutnost :)
kokos kokos 13.4.2010 13:45  16239
Sirin [16238]: No počkej, ale když nemáš papriku tak tam můžeš dát cibuli. Až když nemáš cibuli tak tam nedáš nic.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 13.4.2010 13:43  16238
...pokud do šopáku nervou cibuli...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 13.4.2010 13:30  16237
Ajdam ma prece doma kazdej!
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.4.2010 13:28  16236
Pozor - a to je důležité - kdo nemá žádný sýr, tak tam nedá žádný.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 13:05  16235
RoyalDoma, ať si to každý dělá dle vlastní chuti. Proti tomu vůbec nic nemám. Ale když si v restauraci dám řecký salát, tak vím zcela přesně, co očekávám. Ale nedávám si ho, protože vím, že na 90 % dostanu něco jiného, než řecký salát:)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.4.2010 13:01  16234
AnkaNo, pravda, já vlastně taky připravuju "vlastní verzi" šopáku. Protože do něj obyčejně nedávám papriku, jen okurky a rajčata a od jisté doby místo balkánu dávám fetu.
Řecký salát tak často nedělám (tak jednou za rok nebo za dva :o)) ale ani na něj nedávám balkán.
Z balkánu chystám jen salát s olivami a provensálským kořením, případně ho dávám na zapékané těstoviny (recept od jugoslávce).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 12:31  16233
Šopák je šopák (a imho na něj patří balkán) a řecký salát je řecký salát a patří na něj feta.

Bohužel ve většině restaurací mají pocit, že z jakékoliv míchanice rajčat a paprik posypáním balkánem vznikne šopský nebo řecký salát.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.4.2010 12:11  16232
AnkaAle u nás (já) se šopák běžně dělá právě z Fety. Přijde nám mnohem chutnější než balkán. (Teda jestli jsi to nemyslela právě takhle.)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.4.2010 10:08  16231
Anka [16230]: Ale jo, dá se celkem běžně koupit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 09:39  16230
DotazVy, co chodíte běžně po řeznictvích: Dá se uzený hovězí jazyk koupit "na každém rohu" nebo to není tak běžné?
kokos kokos 13.4.2010 09:13  16229
Anka [16228]: Nějaký Babica je pod naši rozlišovací úrovní. Proto ho asi nikdo z Moravy zatím neurazil.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.4.2010 08:29  16228
Ad rozhovor s BabicouTeda ten chlap si nevidí do pusy:))

Obzvláště na Moravě by měli povstat noví bojovníci po výroku: "Třeba na Moravě, tam mě milují snad všichni. Nemám vůbec žádný problém."

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt