Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.4.2010 21:19  16269
a kdybys nemela kecup, tak tam dej horcici
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 21:18  16268
A kdybys nemela pomodoro tak si tam dej treba rajskej protlak
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 21:17  16267
tak se smaz a bez si udelat spagety s kecupem "ala pomodoro" .o))))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.4.2010 21:16  16266
Scalex [16261]: ehm... proč se s tím píšu, když tys to už udělal? ;)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.4.2010 21:12  16265
johnny10 [16254]: pleteš se - na vesnici máme třeba Lidl, kde se k čerstvé zelenině dá dostat i přes zimu za rozumnou cenu. Běžně celou zimu kupuju papriku, okurky, rajčata, lilek, saláty... a nezrujnuje nás to. Čerstvou rybu - pravda - koupím třeba v Brně v Globusu (pstruh, losos naprosto běžně).

Pokud koupíš kvalitní surovinu a koupíš si jí jen tolik, kolik spotřebuješ pro tohle jedno jídlo a nevaříš na týden dopředu jako keosan, neutratíš za ni bůhvíjaký majlant a máš jídlo luxusní.

Nemusím kupovat bedny, ale z nekvalitních a náhražkových surovin stejně chutný jídlo neuděláš.

A možná ti, co si libují v heslu "je toho metrák, napůl hnusný, ale je to laciný" - tak ano, pro ty je Babica jak dělaný. Já mu nic nevyčítám, jen se divím, kde se v člověku, který rád jí, bere ten žaludek, že v lidech tuhle prasáckou kuchyni živí a ještě je v tom podporuje. Ale lidi "to" chtějí, tak ať mají svýho Babicu. A Babica ať si vydělá ;) Jen ať nekecá, že slušný a kvalitní suroviny se musí nahrazovat sračkama.

Anka [16255]: Naprostý souhlas.

makovec [16259]: Proč se s tím vlastně píšu?! :)

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 20:43 - Oblíbené kluby (11:54) 16264
Rozdíl je v tom, že Pohlreich ti ukáže, jak dobře udělat vaječnou omeletu, aby měla správnou konzistenci a tak, ukáže ti fígl, jak ji přesunout na talíř... Babica ti místo toho poradí, že tu fádní omeletu můžeš vylepšit pomazánkovým máslem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.4.2010 20:31  16263
Babica je proste prase. Kombinuje nekombinovatelne a vysledne kejdy a jejich vyrobu prezentuje tak, ze i kdyby v nich bylo neco pozivatelneho, spolehlive to tim zabije.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 20:27 - Oblíbené kluby (11:54) 16262
Ital použije dražší surovinu, ale zase jich zdaleka nepoužije tolik, co Babica. (Jo, jistěže má i drahé recepty, ale proč by kvůli těm, kteří na to nemají, si to ti movitější neuvařili, že...)
scalex Scalex 14.4.2010 20:09  16261
Johnny10: Ital v kuchyni (a dalsi) proste vari ze surovin, ktere jsou pro 80% populace jednak drahe a jednak nedostupne.

Viděl jsi někdy ten Italův pořad? Mně až na několik výjimek přijde, že vaří přinejmenším finančně srovnatelně s Babicou. A že vede diváky k tomu, aby kupovali čerstvé potraviny? Proboha, jen houšť a větší kapky! Dneska jsou české supermarkety plné sraček a přitom kvalitní čerstvé suroviny nejsou o tolik dražší. Byl ses podívat v Praze na ty farmářské trhy? (a pomiň teď, že se konaly v Praze) Bylo tam vše kvalitní a čerstvé a za naprosto normální ceny. A ti farmáři byli z celé republiky, čili to samé zboží by sis od nich mohl koupit i jinde, nejen v Praze.

Ital nebo Pohlreich říká lidem: nejezte sračky, kazíte si tím zdraví a už ani nevíte, jak vlastně chutná dobré jídlo z čerstvých surovin.

Babica říká lidem, že párky, ve kterých je víc sóji než masa (a i to maso jsou spíš kůže) jsou v pořádku a když tomu ta chuť chybí, tak to doženeme sojovkou a glutamanem. Sorry, ale na tom není nic lidového, žrát levné chemikálie, sestavené do přibližné podoby původního jídla. To je prostě svinstvo, na které si lidé zvykli a je potřeba, aby si zase odvykli.

A taky viz Anka 16255 - ti, co nejvíc řvou, jak si ty čerstvé a kvalitní suroviny nemůžou dovolit, mají plný špajzy a lednice všelijakých sajrajtů, místo kterých mohli mít výbornou křupavou zeleninku a báječné maso.

Jinak u Pohlreicha je potřeba brát ten pořad s rezervou - on nepředvádí vaření pro domácnosti, ale pro restaurace... a v tom samozřejmě rozdíl je. Nicméně když se podíváš na jeho jídla, tak to opravdu není nic drahého (u něj v restauraci ano, ale když si to uvaříš doma, tak nemáš v ceně pronájem Café Imperial a plat dalších 10 lidí, co tam dělají). Naopak, Pohlreichovou specialitou jsou jídla z tzv. ekonomických druhů masa (tj. z těch horších, méně kvalitních částí krávy či prasete). Líčka, pupek a tak.

Zkrátka pro dobro každého českého strávníka je nutné:

a) vysrat se na celého Babicu
b) brát si inspiraci od skutečných kuchařů a ne od vařících herců
c) naučit se kupovat kvalitní potraviny
d) naučit se tlačit na obchodníky, aby ty kvalitní potraviny prodávali
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 20:06  16260
a ted se oslim mustkem prehoupnu na prirovnani k politice.. babicuv porad je presne ten porad kterej vychovava "knedlovepro" volice socdem tim, ze se nemusej snazit neco zlepsovat, ale proste za malo nebo zadnou snahu se zkratka nazerou. a co jinyho by meli jako jeste chtit...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 20:05  16259
on totiz babicuv porad nevyzniva tak, jak by asi puvodne mel "ukazeme vam jak uvarit dobre v domacich podminkach a ze snadno dostupnych surovin", ale "ste prasata a tak za svejch par korun uklohnite stejne maximalne nakou prasarnu"
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 20:03  16258
tak tak. problem babicy je v tom ze neuci jak udelat hemenex stokrat jinak, pripadne ruzny varianty burtgulase, ale veme neco, prirovna to k vytvoru svetovy kuchyne, ale udela to stylem jako by delal hemenex. a to proste ne

nehlede na to, ze pohlreichuv porad lidi (pri trose soudnosti) nauci i par rozumnych veci pro domaci vareni, napr kterou stranou pect rybu nejdriv, ze min je nekdy vic a ze i blba omacka se da hodne primitvnim stylem povysit na neco, co chutna skoro bozsky. vyzkousel sem uz podle nej pomerne dost ruznejch drobnosti, zadna z nic nebyla o tom, ze jidlo vylepsim necim predrazenym (ostatne cerstvejma krevetama a exotickejma prisadama se rozhodne pohlreich neohani, to je spis vysadou ostatnich TV kucharu), ale o tom, ze za par kacek, nebo necim co stejne doma je se da jidlo ochutit lip nez vegetou, sojovkou a kecupem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 19:19 - Oblíbené kluby (11:54) 16257
Ano.
kokos kokos 14.4.2010 18:41  16256
Anka [16255]: To spíš naopak, on přece Polreich všude podporuje krajové speciality a pravou českou kuchyni.
To spíš Babica neustále chce něco cizokrajného. A dělá to blbě. To že má TV pořad na Nově z něj nedělá odborníka. A sledovanost na tomto programu v nděli v podvečer, to fakt není umění.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 18:34 - Oblíbené kluby (11:54) 16255
Zas bych z lidí nedělala až takové socky. U většiny rodin, které jsem zažila a tvářili se, že si nemůžou dovolit koupit si kilo rajčat, se v sušenkách, limonádách, koláčkách, hranolkách, zmrzlinách a spol. prožralo mnohem víc, než jsem já kdy doma zažila.

Ať klidně vařej kulajdu, řízky, rajskou a spol., vždyť Pohlreich neříká, že jedině správně jsou čerstvé krevety.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt