Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.4.2010 08:32  16277
Moc pěkná diskuse, vše podstatné již bylo řečeno. dalko by se to shrnout tak, že Babica je vlstně takový Paroubek v kuchyni. Já nemám co bych dodal, neb Babicu jsem viděl poprvé a naposled asi pře rokem 10 minut. Ale tuhle jsem pobavil svoji ženu, když jsme chtěli dělat oblíbený salát s hruškama, rukolu, řeřichou a ořechy. Ovšem nesehnali řeřichu. Žena navrhla, nedáme tam místo řeřichy prošuto? Zvolal jsem " Babica naruby!" Pak jsem došel k Italovi pro sýry :-)
frakira 15.4.2010 07:34  16276
No, kdyz uz jsme u tech primeru...

Vezmu si skupinu obeznich lidi. Hromada z nich nema zdravotni problemy, nema vuli, nechce hnout prstem pro to, aby zhubli.. chteji slyset, ze je vsechno v poradku. Je tady hromada poradu, ktere jim reknou, jak cvicit, jak zdrave jist, ze byt obezni je spatne a meli by se sebou neco delat, protoze tak to proste je, ale to oni slyset nechteji. A pak si nekdo rekne, ze skoda nevyuzit toho, ze tady takova (ne zrovna mala) skupina existuje a skoda penez, ktere by z ni mohly kapnout a udela relaci, ve ktere bude obeznim lidem rikat, jak vubec nevadi, ze jsou obezni a jak si upecou chutne dortiky, ve kterych je napr. i neco trosku zdraveho a tedy vubec nevadi, ze to sezerou.
A vsichni zacnou nadavat, jaky je to vul (ackoliv on sam urcite vi, ze byt obezni je spatne a pravdepodobne on sam obezni neni). Sorry, ale stale si myslim, ze volove jsou ta cilova skupina, ktera po nem prahne, on je podle me sikovny (jo, urcite neni spravne nicit lidem zdravi, ale to je prece problem lidi a ne babici, co do sebe cpou)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 15.4.2010 06:21  16275
NenuferNe, já jen Vandě sděluju, že já špagety s kečupem můžu.
nenufer 15.4.2010 05:50  16274
Royal - ci ale nebude rozdiel v tom ze ty ich nazyvas spagety s kecupom nie spagety bolognese :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.4.2010 23:02  16273
vysypu špagáty = samozřejmě vařený ve slaný vodě s trochou oleje a ještě horký.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.4.2010 23:01  16272
VandaA tak to já jsem prase, který sežere kopec špaget s kečupem nejmíň každý dva měsíce. To si tak osmahnu špíček, dám na něj pár plátků česneku a namelu chilli vločky. Do toho vysypu ty špagáty, promíchnu, přidám syrový česnek a jím s hromadou eidamu a pálivým heinzem.

Prostě čuňácké špagety po česku. A za čtrnáct dní dám ty skvělé s olivovým olejem a parmezánem.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.4.2010 22:29  16271
Když jsme u těch delikates, já si dal k večeři knedlíky s vajíčkem a heinz kečupem, a ještě teď se oblizuju :).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.4.2010 21:24  16270
Ale jo, kečup (heinz) bych našla :) i v pálivé verzi (ale špagety s kečupem zrovna nemusím)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.4.2010 21:19  16269
a kdybys nemela kecup, tak tam dej horcici
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 21:18  16268
A kdybys nemela pomodoro tak si tam dej treba rajskej protlak
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.4.2010 21:17  16267
tak se smaz a bez si udelat spagety s kecupem "ala pomodoro" .o))))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.4.2010 21:16  16266
Scalex [16261]: ehm... proč se s tím píšu, když tys to už udělal? ;)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.4.2010 21:12  16265
johnny10 [16254]: pleteš se - na vesnici máme třeba Lidl, kde se k čerstvé zelenině dá dostat i přes zimu za rozumnou cenu. Běžně celou zimu kupuju papriku, okurky, rajčata, lilek, saláty... a nezrujnuje nás to. Čerstvou rybu - pravda - koupím třeba v Brně v Globusu (pstruh, losos naprosto běžně).

Pokud koupíš kvalitní surovinu a koupíš si jí jen tolik, kolik spotřebuješ pro tohle jedno jídlo a nevaříš na týden dopředu jako keosan, neutratíš za ni bůhvíjaký majlant a máš jídlo luxusní.

Nemusím kupovat bedny, ale z nekvalitních a náhražkových surovin stejně chutný jídlo neuděláš.

A možná ti, co si libují v heslu "je toho metrák, napůl hnusný, ale je to laciný" - tak ano, pro ty je Babica jak dělaný. Já mu nic nevyčítám, jen se divím, kde se v člověku, který rád jí, bere ten žaludek, že v lidech tuhle prasáckou kuchyni živí a ještě je v tom podporuje. Ale lidi "to" chtějí, tak ať mají svýho Babicu. A Babica ať si vydělá ;) Jen ať nekecá, že slušný a kvalitní suroviny se musí nahrazovat sračkama.

Anka [16255]: Naprostý souhlas.

makovec [16259]: Proč se s tím vlastně píšu?! :)

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.4.2010 20:43  16264
Rozdíl je v tom, že Pohlreich ti ukáže, jak dobře udělat vaječnou omeletu, aby měla správnou konzistenci a tak, ukáže ti fígl, jak ji přesunout na talíř... Babica ti místo toho poradí, že tu fádní omeletu můžeš vylepšit pomazánkovým máslem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.4.2010 20:31  16263
Babica je proste prase. Kombinuje nekombinovatelne a vysledne kejdy a jejich vyrobu prezentuje tak, ze i kdyby v nich bylo neco pozivatelneho, spolehlive to tim zabije.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt