Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.4.2010 14:36  16375
Pohlreich by si měl jít ale udělat pořádek "domů".
phoenix 19.4.2010 14:34  16374
Babica vs. PohlreichBabicův pořad jsem viděla možná tak 5x. Přiznám se, že mám podobné typy pořadů ráda. Babicu samotného moc ne. Ano, je to křupan, tedy rozhodně tak působí. Neuvařila jsem podle něj nic. Vše mi přijde překombinované, přetláskané, přesně pro ty hospodský typy, kteří milují pořádně se natlásknout a následně to zalít pivem. Jinak by přišli o žlučník, při trvalé stravě Babicova směru. A souhlasím, že je upatlaný, a až příliš často místo příborů používá ruce(což já někdy taky). Rozhodně pro mě nesplňuje pozici profesionála.

Pohlreich mi naopak sedí. Líbí se mi jeho styl. Je to člověk na svém místě, profík, který něco dokázal a který ví, že něco umí. A jeho připomínky podnikům, které navštíví, rozhodně nejsou hloupé a jsou k věci. To, že mluví, jak mluví - no a? Takhle mluvíme skoro všichni. U mě prostě vítězí Pohlreich a jeho pořad.
marco Marco 19.4.2010 12:15  16373
frakira 16276 : přesně - naprostý souhlas.
Když to potencionální cílová skupina chce, nevidím jediný důvod proč jim to nedat se vší parádou.
Příklad s tlustejma sedí, podpis.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.4.2010 17:15  16372
Teketapa [16369]: Hledej Zuppa inglese :), čili piškot namočit sirupem/chlastem, a navrstvit s pudingem do nějaké formy.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 18.4.2010 13:33  16371
:-D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 18.4.2010 13:27  16370
Naprosto netuším - nejsu odborník na moučníky... Nedá se to nějak úhledně rozkrájet na díly a slepit třeba krémem? (Kua, jak by se nám teď hodil Babica)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 18.4.2010 13:20  16369
Pomoc!Nevyklopila se mi z remosky bábovka a je z toho dost trhanec.. měl to být "narozeninový dort". Nemáte někdo tip co s tím provést, aby se to těsto zužitkovalo na nějaký jiný dezert?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 21:05  16368
no zas tak dlouho se s tim jidlem nemrdam aby stihla oschnout .o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 20:24  16367
frakira [16365]: Tak! :)) Přesně jak říká Babica :))

frakira [16364]: však si z nich časem vychováš taky pomocníky :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.4.2010 20:21  16366
Wronski [16361]: Ale jo, pár misek s hlavními ingrediencemi - ale nepotřebuju mít každý vajíčko, plátek másla, špetku nakrájené cibule a lžičku dochucovadla v extra misce. Ale možná ty dochucovadla mají proto, aby nemuseli přelepovat loga na flaškách. To bych pak chápala :)

Třeba krájení cibule, kopru, bylinek, rajčete... nezabere podle mě tolik času a dá se prostříhat.
frakira 17.4.2010 20:19  16365
johnny10boze, tak tam nedas zeleninu, ale neco, co neschne ;-)))
frakira 17.4.2010 20:18  16364
vandato bude ten problem.. ten, co mu dite skrabe brambory, muze delat prubezne a ti, co jim deti jeste jen prekazi a tahaji je od prace, to musi mit nachystano predem a i to jsou radi, pokud to vyjde ;-))
johnny10 17.4.2010 20:14  16363
makovecti ta zelenina oschne, ne?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 17.4.2010 20:03  16362
no ja si mezi tim musim dat cigarko, precist noviny a uvarit kafe. takze je lepsi si to pripravit a pak se nehonit .o)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.4.2010 20:03  16361
A jak jinak to asi dělat, když to má bejt koukatelný v televizi...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt