Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 20.4.2010 19:05  16425
Wronski : "..To neni můj šálek. Já mám chuť na klasickou plněnou papriku s klasickou rajskou omáčkou a s rejží (radši s knedlikem – jenže na to by se Anka ksichtila)..."

v tom případě souhlas s Ankou, s rejží jsou tyhle plněný papriky prostě nejúžasnější.

Mimochodem, padnul tady i návrh "tak si na ně zajdi do hospody" - jak obvykle v hospodě rajskou a koprovku udělají lepší než příslovečná babička, u paprik to imo neplatí - empiricky odzkošeno že do tý nádivky cpou všude moc rejže, takže nakonec má člověk rejži jako přílohu - i rejži vevnitř v paprice.
Ty papriky fakt dělala nejlíp babička.
scherie Scherie 20.4.2010 19:04  16424
Já mám rajskou ráda s hovězím a knedlou, papriky peču jen tak,jak jsem popsala a baštíme je s chlebem:-)
koření na mleté maso od Antonína bych nezavrhovala:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:02  16423
A jestlipak, Anko, víš, co jsem přitáhla odpoledne domů?
Papriky! :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:01  16422
Vajíčko je zbytečný a cibuli je lepší orestovat i do té náplně. A na co si maso zasírat strouhankou? Tohle není sekaná. Když to pěkně propracuješ, drží to hezky u sebe i když v tom není rýže, vajíčko, strouhanka.
My v tom ale rýži máme rádi, ale jen tak trochu, symbolicky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 18:57 - Oblíbené kluby (14:14) 16421
To by se dalo vzít v úvahu :)
Já zatím nejvařitelnějším shledala tento recept
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 18:55  16420
K plněným paprikám s rajskou JEDINĚ knedle, wtz!

Směs na papriky - orestovat cibuli, přidat do mísy s mletým masem, k tomu trochu ne úplně doměkka podušené rýže, osolit, opepřit, troškou muškát. oříšku - prohňácat. Někdy si přidám adžiku - ale s ní opatrně, umí pěkně přerazit všechny ostatní chutě a vůně. Papriky po vyčištění uvnitř posolím a plním.

Rajská - zatímco plním, už si restuju na pekáči hromádku cibule. Na to hodím ke konci restování okrájené vršky z paprik. Na to pak položím papriky a zaliju rajčatovým pyré (např. Valfrutta) z půlkilové krabičky (množství krabiček podle množství paprik - protože jich dělám vždycky osm až deset, tak krabičky dvě. Posolím, přidám bobkový list. Celé přiklopím a peču (tak zhruba 3/4 hodiny) na 200. Pak na víko pekáče vyberu papriky (nechám z nich do omáčky vytéct šťávu), podliju trochou vody nebo vývaru a strčím zpátky do trouby, aby se pekly samotné papriky dál, troubu zeslabím tak na 160.
Zatím, co se papriky dál pečou, vyberu bobkový list a ponorným mixérem rozmixuju omáčku, ochutnám a případně dochutím (sůl). Podle potřeby zahustím troškou máslové jíšky (ale většinou to fakt potřeba není).
kokos kokos 20.4.2010 18:44  16419
Teketapa [16417]: Kolínka. Gramatiku jsem řešil před chvílí, teď už jsem imunní.
kokos kokos 20.4.2010 18:43  16418
Dneska je po rodičovském, takže už bolí ručička.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.4.2010 18:43  16417
kokos: Za ta kolínka nebo gramatiku?
kokos kokos 20.4.2010 18:42  16416
Teketapa [16411]: Plééésk!!! A ještě si přidej.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.4.2010 18:22  16415
Jí teda zas rejži nebrat, knedlíky ještě zvládnu. :-)
renda Renda 20.4.2010 18:21  16414
Hlasuju pro kolinka, pripadne rejzi. Knedliky nebrat :)
nenufer 20.4.2010 18:16  16413
k plnenej paprike s rajskou omackou klidne nic ked je plna s ryzi :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 18:08 - Oblíbené kluby (14:14) 16412
Teketapa [16411]: Ty čuně!
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.4.2010 18:07  16411
K rajské jedině kolínka.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt