Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:05  16436
Jasně, papriková omáčka musí být cítit paprikama ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 20:04  16435
A ona by ta omáčka měla pálit?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.4.2010 20:04  16434
Nevím jestli to tu už padlo: Poslední dobou je umění sehnat slovenskou papriku, která by pálila, proto do rajské-paprikové omáčky dávám 1-2 feferonky, aby omáčka měla aspoň trochu pálivosti.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:50  16433
MNAM!
renda Renda 20.4.2010 19:41  16432
mnam
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:40  16431
upečený těsto se zázvorem
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 20.4.2010 19:37  16430
co je to zázvorky?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:32  16429
Kristepane - zázvorky...
Dozvědět se to moje matka, bude Marco další osobou, kvůli které bude na Vánoce péct tohle cukroví. Každý rok si najde nějakou oběť, o které tvrdí, že přece má zázvorky rád a peče je jen kvůli němu, jinak by je samozřejmě vůbec nedělala...
Od září jí vždycky celá rodina upozorňuje, ať hlavně nepeče zázvorky, že to NIKDO nejí. Kdepak, vždycky si někoho najde...
Jen bych podotkla, že maminka peče naprosto skvěle!
marco Marco 20.4.2010 19:18  16428
Anka : ano, kupříkladu bramborový knedlíky jako dělala babička neumí NIKDO.
Tchyně děla opravdu-vynikající-bramborové-knedlíky ale jiné, než babička.
Nikdo jiný než babička a tchyně bramborové knedlíky pořádně neumí.

A je pár jídel, které jsem od smrti babičky už nikdy nejedl - myslím že se o nich taky již mluvilo - bramborové šišky se sladkou strouhankou (mňm, to bych si sakra zase někdy dal) a zázvorky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2010 19:08  16427
Je tolik jídel, která nejlíp dělaly MOJE babička a MOJE prababička. Ale ty už mě to nenaučí. A vařily z hlavy, ne z receptů... A ta babička, která mi zbyla, to je spíš odborářka a schůzovačka, než kuchařka.
marco Marco 20.4.2010 19:06  16426
kolínka k rajský a guláši jsou naprosto v pořádku, do hlubokýho a lžící.
marco Marco 20.4.2010 19:05  16425
Wronski : "..To neni můj šálek. Já mám chuť na klasickou plněnou papriku s klasickou rajskou omáčkou a s rejží (radši s knedlikem – jenže na to by se Anka ksichtila)..."

v tom případě souhlas s Ankou, s rejží jsou tyhle plněný papriky prostě nejúžasnější.

Mimochodem, padnul tady i návrh "tak si na ně zajdi do hospody" - jak obvykle v hospodě rajskou a koprovku udělají lepší než příslovečná babička, u paprik to imo neplatí - empiricky odzkošeno že do tý nádivky cpou všude moc rejže, takže nakonec má člověk rejži jako přílohu - i rejži vevnitř v paprice.
Ty papriky fakt dělala nejlíp babička.
scherie Scherie 20.4.2010 19:04  16424
Já mám rajskou ráda s hovězím a knedlou, papriky peču jen tak,jak jsem popsala a baštíme je s chlebem:-)
koření na mleté maso od Antonína bych nezavrhovala:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:02  16423
A jestlipak, Anko, víš, co jsem přitáhla odpoledne domů?
Papriky! :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 20.4.2010 19:01  16422
Vajíčko je zbytečný a cibuli je lepší orestovat i do té náplně. A na co si maso zasírat strouhankou? Tohle není sekaná. Když to pěkně propracuješ, drží to hezky u sebe i když v tom není rýže, vajíčko, strouhanka.
My v tom ale rýži máme rádi, ale jen tak trochu, symbolicky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt