Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 08:27  16498
Ankajj, rajská bezpochyby není koprová!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2010 08:26  16497
Nj, to, co děláš ty, je sice dobré, ale rajská to není. A rajská je rajská:)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 08:09  16496
Phanny 6466Rajskou mám v paměti ještě z mládí a tato forma omáčky mi nevyhovuje. Vpodtstě založila můj dlouhodobý odpor k omáčkám, který jsem odpoural za oprvadu velmi dlouhou dobu. Schválně jsem si našel recept:

"Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčzta. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry. Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko." www.recepty.cz

Co mi vadí: cibule dozlatova má divnou chuť i vůni, pouze zesklovatím. Protlak je sladký a hnusný. Mouka. Cukr.

Myslím, že už jsem uváděl, ale "omáčku z rajčat" dělám tak, že na olivovém oleji zesklovatím cibulku, přihodím nakrájená rajčata (někdy oloupu, ale poslední dobou jsem dost líný, vliv jsem nezaznamenal), sůl, pepř, povařím 15-20 minut a propasíruju.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2010 07:55  16495
Wronski [16484]: Dyť už jsem něco podobnýho psala :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.4.2010 07:45  16494
naopak, je to vybornej svet, bo s knedlem je to fakt divny
kokos kokos 22.4.2010 07:44  16493
makovec [16490]: To ale fakt žijete v divném světě.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2010 07:40  16492
V hospodách mívají na výběr taky:-)

S kolenama neštymuje? Ale rajčata k těstovinám právě štymujou:-)
johnny10 22.4.2010 06:23  16491
souhlas s Wronskim. leta to doma delame presne takto..(k paprikam tedy zasadne jen ryzi)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.4.2010 23:13  16490
v hospodach je to s rejzi castejc nez s knedlem
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.4.2010 22:23  16489
No, s kolenama rajskou bych asi sněd (možná, že už se dokonce i stalo) ale neštymuje mi to k sobě.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.4.2010 22:13  16488
Wronski [16484]: podpis.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.4.2010 21:54  16487
... a ty si háčku skákej jak chceš!
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.4.2010 21:54  16486
teda vždy knedlík .. občas se kolem objeví kolena či jiné těstoviny (našemu Honzíkovi je jedno jestli knedlík či kolena .. jednou dokonce jedl obé najednou) .. já jedine knědlík
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.4.2010 21:52  16485
Wronski .. nerozlišuju .. ať hovězí s rajskou nebo papriky s rajskou .. vždy knedlík .. jak říkám .. nikde nikdo nikdy :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.4.2010 21:50  16484
Přátelé, rozlišujte mezi hovězím s rajskou omáčkou a mezi plněnejma paprikama s rajskou…
V prvním případě jsou jasné knedle, ve druhém je běžné obojí. To přece ví každej malej Honzík!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt