Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.4.2010 17:31  16512
Jo, to vypadá tak normálně, že by to mohlo bejt dobrý.
johnny10 22.4.2010 16:31  16511
tak slíbená rajská. vypadá to celkem jednoduše, někdy to zkusím sám :-)Rajská omáčka
asi 120 gramů másla (menší půlka kostky másla) rozpustit v hrnci, přidat 1 velkou cibuli rozkrájenou na kostičky, za 2 minuty přidat 1 vrchovatou lžičku tymiánu, trochu soli, trochu pepře (asi půl lžičky), asi 6 kousků bobkového listu a nechat chvíli restovat za občasného míchání.
Potom přidat 4 – 5 velkých lžic hladké mouky, zamíchat a půl minuty restovat, přidat 2 rajské protlaky a chvíli míchat. Do vzniklé husté kaše nalijeme vodu nebo hovězí vývar, omáčka musí ale zůstat hustá. Po rozředění přidáme 4 lžíce cukru a provaříme cca půl hodiny za občasného míchání.
Poté přecedíme, přidáme šťávu z jednoho citronu (podle chuti a velikosti citronu), dochutíme cukrem a můžeme jíst :-).


jinak ja osobne preferuji, kdyz je s paprikami (da se s nimi proste pect do pekace). tak to koukejte nekdo zkusit a doufam, ze si pochutnate, kdyz uz jsem to sem postoval ;-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.4.2010 14:35  16510
Tak jsem delala tenhle rybi gulas a je fakt vyborny :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2010 13:49  16509
Tak mu ji nenuťte, ještě by jí přišel na chuť:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2010 13:30 - Oblíbené kluby (21:34) 16508
Jo.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.4.2010 13:29  16507
Já ji ráda s troškou tymiánu ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 12:47  16506
phannyKdyž chci sladkou, udělám omáčku z jablek, výborná ke zvěřině :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.4.2010 12:20  16505
johnny10 [16500]: Tak to nesysli, spousta lidí to určitě ráda zkusí ;)
phanny [16504]: Med, perník a skořice? Není už to dezert? :))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.4.2010 12:12  16504
vinyl [16503]: Moje chuťové buňky reagují na rajskou velmi pozitivně :). Mám ji rád sladkou, s medem, perníkem a skořicí.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 11:16  16503
johnnyMáš pocit, že jím stále jedno a to samé jídlo? Já velmi rád zkouším nová a zajímavá jídla, ale pokud existuje velmi vysoká pravděpodobnost, že pokrm, byť vynikající, nezapůsobí na mé chuťové buňky požadovaným způsobem, tak tento pokrm prostě nebudu dělat :-)
johnny10 22.4.2010 11:04  16502
vinylno jo, ale podle tehle logiky bych zral porad rizek :-).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 10:49  16501
johnnyNepochybuji, že bude "nejlepsi rajska v mem zivote", což nemění nic na tom, že stále bude existovat velmi velké množství omáček, které mi budou chutnat více :-)
johnny10 22.4.2010 10:29  16500
vinylhele ja ti sem snad hodim recept na super rajskou od moji maminky, kdyz mi das garanci, ze ji fakt zkusis udelat. zatim kdokoliv ji jedl tak uznal, ze je to nejlepsi rajska v jeho zivote :-).

(lepsi je ji delat s paprikama nez s hovezim, bo chytne od tech paprik takovy dobry nadech)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2010 08:35  16499
"nebo opraná rozkrájená rajčata" to je ale dobrý, ne?:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.4.2010 08:27  16498
Ankajj, rajská bezpochyby není koprová!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt