Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.4.2010 19:07  16521
mel oba. bohuzel. v miss zvratky by oba plichtily.

to od scalexe vypada i pomerne chutne, toho bych se nebal
shelle Shelle - Good Service 22.4.2010 18:57  16520
Misa [16519]: Jako fotek tehdy dodal vic, ale je mozne, ze privarok fotil jen cuketovy.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 22.4.2010 18:56  16519
Shelle [16518]: to slavné foto jsem našel jen k tomu druhému, ale ono je to asi jedno :-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2010 18:49  16518
Misa [16517]: On dela oba, kelovy i cuketovy.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 22.4.2010 18:35  16517
Scalex [16513]: akorát že on měl opravdu cuketový ;-)
scalex Scalex 22.4.2010 18:16  16516
Šlo mi hlavně o vzhled. Už to nevypadá jako "nablito v míse". Tenhle recept rozhodně vyzkouším, kapustu já rád.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.4.2010 18:08  16515
No, tohle konečně vypadá jako jídlo a ne jako něco, co někdo už jednou jedl (v lepším případě) :)
Někdy navrhnu doma, nemusí to být špatné.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.4.2010 18:04  16514
No, vypada to lip, to jako jo, ale ze bych z toho lezla po zdi... :) Klidne si to odpustim i nadale.
scalex Scalex 22.4.2010 17:57  16513
RehabilitaceJe na čase rehabilitovat tu pradávnou keosanovu ohavnost a představit si pravý a nefalšovaný kelový prívarok s pečenou klobáskou.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.4.2010 17:31  16512
Jo, to vypadá tak normálně, že by to mohlo bejt dobrý.
johnny10 22.4.2010 16:31  16511
tak slíbená rajská. vypadá to celkem jednoduše, někdy to zkusím sám :-)Rajská omáčka
asi 120 gramů másla (menší půlka kostky másla) rozpustit v hrnci, přidat 1 velkou cibuli rozkrájenou na kostičky, za 2 minuty přidat 1 vrchovatou lžičku tymiánu, trochu soli, trochu pepře (asi půl lžičky), asi 6 kousků bobkového listu a nechat chvíli restovat za občasného míchání.
Potom přidat 4 – 5 velkých lžic hladké mouky, zamíchat a půl minuty restovat, přidat 2 rajské protlaky a chvíli míchat. Do vzniklé husté kaše nalijeme vodu nebo hovězí vývar, omáčka musí ale zůstat hustá. Po rozředění přidáme 4 lžíce cukru a provaříme cca půl hodiny za občasného míchání.
Poté přecedíme, přidáme šťávu z jednoho citronu (podle chuti a velikosti citronu), dochutíme cukrem a můžeme jíst :-).


jinak ja osobne preferuji, kdyz je s paprikami (da se s nimi proste pect do pekace). tak to koukejte nekdo zkusit a doufam, ze si pochutnate, kdyz uz jsem to sem postoval ;-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 22.4.2010 14:35  16510
Tak jsem delala tenhle rybi gulas a je fakt vyborny :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.4.2010 13:49  16509
Tak mu ji nenuťte, ještě by jí přišel na chuť:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 22.4.2010 13:30  16508
Jo.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.4.2010 13:29  16507
Já ji ráda s troškou tymiánu ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt