Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 23.4.2010 15:13  16535
peču rebarborový koláč v remosce...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 15:08  16534
VandaKdyž profi kuchař PŘED KAMEROU olízne vařečku, co asi dělá bez kamery?
Ale zas na druhou stranu o hospodských kuchyních moc iluze nemám a nechci to vidět ani vědět:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.4.2010 14:18  16533
Royal [16526]: Normální kuchař doma v kuchyni, pokud vaří pro svou rodinu, a té to nevadí, ať si olizuje vařečku jak chce. Ale ať mi necpe cizí chlápek slinty do jídla, které budu jíst já. Ano, já vím, že se to převaří - ale profík kuchař má přece mít na ochutnání lžičku a talířek - kamera nekamera.

O toho oblíznutí vařečky jsem se otřásla - přemýšlela jsem, jak moc olizuju vařečku - no - tak občas - ale pak ji strčím rovnou do myčky nebo rozhodně opláchnu, pokud s ní chci vařit dál - rozhodně ji olíznutou nestrčím zpátky do jídla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 13:58  16532
Ale ne v pátek po obědě, fronta byla až na chodník:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.4.2010 13:47  16531
Až budu mít pořádnou troubu .. jednou, tak zajdu:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 13:01  16530
Tak jsem dnes poprvé osobně nakupovala v řeznictví u pana Kšány. Za pultem byla celá rodina. Kdo máte jen trošku šanci jít k nim koupit maso, neváhejte. Stojí to i za nějakou tu zajížďku. Masový orgasmus.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.4.2010 08:29  16529
frakiraAha. Takže tvá tchýně jede po úplně jiných kolejích než my, co máme rádi rajskou s knedlem.
Rajská s pohankou je něco, co jsem si vždycky přál jíst.
frakira 23.4.2010 07:45  16528
Tak jsem konecne docetla diskusi o rajske a.. mou tchyni na vas! Zasadne nevari v malem, takze vzdycky neco zbyde. A myslim, ze nikdy nepremyslela jakou prilohu k jakemu jidlu. Takze pokud uz je tech zbytku prilis, klidne se cloveku stane, ze dostane "rajskou" s pohankou, testovinama i bramborem. (v uvozovkach, protoze klasickou rajskou asi ani nevari). Na druhe strane.. knedlik se u nich asi neji nikdy ;-)
shelle Shelle - Good Service 22.4.2010 23:47  16527
Royal [16526]: Tak podle me proste kuchar v restauraci to delat nema. A kdyz to udela pred kamerami, tak je u me nejvetsi tupoun teda.

Nereknu, kdyz si to tam olizuje Babica, ktery vari "pro divaky", ale proste pro hosty je to ble.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.4.2010 23:40  16526
ShelleJá myslím, že každej normální kuchař olizuje vařečku. Akorát je blbý, když mu u toho asistují kamery.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.4.2010 23:38  16525
ShelleTen tuňák snad je RioMare a s Anglií jsem asi kecal, kámoš to kupovával někde v Německu snad.
shelle Shelle - Good Service 22.4.2010 23:35  16524
Dobrej hambac se nejlepe udela doma.

Jinak jsme ted zacli koukat na Pohlreicha (?) z archovu a je to teda sila. Ale mco se mi libi ta myslenka toho poradu, pokud se teda nekomu dostane do mozku. Ze je to o kvalite a ne kvantite.

Vcera jsme videli ten dil z Krumlova, ta italska restaurace, tak tam to pekne rikal, ze tech kvalitnich surovin staci malo, ze jsou chutove vyraznejsi. A celkove se mi libi, co kritizuje, jak ten kuchar olizl tu varecku a pak s ni dal varil.

Zrovna dneska jsme si s kolegyni povidaly o italske kuchyni, ma manzela Itala a tak dvacet let tam zili, a asi me presvedcila, at si zkusim sama udelat Gnocci. Tak jsem zvedava, co z toho pak vyleze. Knedliky mi zrovna nejdou.

A vzpomnela jsem si na Royala, protoze koelgyne rikala, jak nenavidi anglickeho tunaka v plechovce a ze to jedine si vozi z Italie prave. Ze se to neda.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.4.2010 23:28  16523
ScalexChoď do kelu...
Musím zas někdy přes Nymburk, dobrejch hambáčů je potenku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 22.4.2010 20:09  16522
Scalex [16513]: jsem se bála kliknout - tohle vypadá o poznání poživatelněji :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.4.2010 19:07  16521
mel oba. bohuzel. v miss zvratky by oba plichtily.

to od scalexe vypada i pomerne chutne, toho bych se nebal

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt