Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 19:41  16542
Tigo [16540]: Jů, tam bych chtěla na výlet. Jak je to daleko od Rabí?:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 19:40  16541
Ve všech třech bodech se shodneme, ale mně na ochutnávání stačí pořádně vyfoukaná lžíce, jsem lemra:)
Ta vařečková chuť je fakt hnusná. Já třeba ani neolivzuju klacek od nanuka.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.4.2010 19:40  16540
Dnes jsme byli "U Stepana" ve Vojeticich, to je ten, jak ma vlastni kravy, sam je pase, sam je zabiji, sam z nich dela steaky a od Pohlreicha dostal tri hvezdicky. Toz dobre to bylo :)
shelle Shelle - Good Service 23.4.2010 18:57  16539
phanny [16538]: Diky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.4.2010 18:08  16538
jsa kuchařem vyučen mohu říci, že neznám žádného kuchaře který by oblizoval vařečky. A to z několika důvodů:

1.) jídlo z vařečky má "vařečkovou", dřevěnou příchuť
2.) jídla se na vařečku vejde málo
3.) pokud to opravdu vezmu z pánve vařečkou do huby, tak si ji pekelně popálím, neb to jídlo je horké. Teplota je hlavní důvod, proč se ochutnává z talířků, na talířku to hned vystydne na poživatelnou teplotu.

Alespoň nás to mistr v kuchyni naučil tak,že všichni spolužáci to tak děláme i když vaříme doma.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.4.2010 17:43  16537
Anka [16534]: No dyť - radši nevědět ;)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.4.2010 15:38  16536
Anka má recht
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 23.4.2010 15:13  16535
peču rebarborový koláč v remosce...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 15:08  16534
VandaKdyž profi kuchař PŘED KAMEROU olízne vařečku, co asi dělá bez kamery?
Ale zas na druhou stranu o hospodských kuchyních moc iluze nemám a nechci to vidět ani vědět:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.4.2010 14:18  16533
Royal [16526]: Normální kuchař doma v kuchyni, pokud vaří pro svou rodinu, a té to nevadí, ať si olizuje vařečku jak chce. Ale ať mi necpe cizí chlápek slinty do jídla, které budu jíst já. Ano, já vím, že se to převaří - ale profík kuchař má přece mít na ochutnání lžičku a talířek - kamera nekamera.

O toho oblíznutí vařečky jsem se otřásla - přemýšlela jsem, jak moc olizuju vařečku - no - tak občas - ale pak ji strčím rovnou do myčky nebo rozhodně opláchnu, pokud s ní chci vařit dál - rozhodně ji olíznutou nestrčím zpátky do jídla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 13:58  16532
Ale ne v pátek po obědě, fronta byla až na chodník:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.4.2010 13:47  16531
Až budu mít pořádnou troubu .. jednou, tak zajdu:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2010 13:01  16530
Tak jsem dnes poprvé osobně nakupovala v řeznictví u pana Kšány. Za pultem byla celá rodina. Kdo máte jen trošku šanci jít k nim koupit maso, neváhejte. Stojí to i za nějakou tu zajížďku. Masový orgasmus.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.4.2010 08:29  16529
frakiraAha. Takže tvá tchýně jede po úplně jiných kolejích než my, co máme rádi rajskou s knedlem.
Rajská s pohankou je něco, co jsem si vždycky přál jíst.
frakira 23.4.2010 07:45  16528
Tak jsem konecne docetla diskusi o rajske a.. mou tchyni na vas! Zasadne nevari v malem, takze vzdycky neco zbyde. A myslim, ze nikdy nepremyslela jakou prilohu k jakemu jidlu. Takze pokud uz je tech zbytku prilis, klidne se cloveku stane, ze dostane "rajskou" s pohankou, testovinama i bramborem. (v uvozovkach, protoze klasickou rajskou asi ani nevari). Na druhe strane.. knedlik se u nich asi neji nikdy ;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt