Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.4.2010 11:40  16589
ullicnik [16586]: Tatarák - vzít nůž a škrábat a škrábat. Příborovým nožem to jde hůř (něco na způsob galejí :) ), ale maso je IMHO čistší, ostrým nožem to jde líp, ale chce to vybírat kousky vaziva.
vinyl [16587]: Mletí asi na chuť moc vliv mít nebude, ale já mám pocit, že v tom bude zbývat to vazivo. Pravda, sám jsem to nikdy nezkoušel, bylo mi tvrzeno, že úplně stačí to 3x prohnat mlýnkem a není s tím zdaleka toliko s**ní.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.4.2010 11:38 - Oblíbené kluby (12:29) 16588
A teď popravdě. Dá se wellington dobře udělat bez zkušeností a teploměru, jen důsledným dodržováním nějakého velmi přesného postupu?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 11:33  16587
ullicniksteak: pánev se ti pořádně rozpálí každá, nejvíc, jak jsem zjistil nerezová.
tatarák: rostě jsem vzal nůž a škrábal, ale jde to blbě, příště to normálně umelu.
ullicnik ullicnik 28.4.2010 11:27  16586
Steaky jasně, ale nemám na to dost dobrou pánev, aby se pořádně rozpálila, mám je rád hodně krvavý. Tatarák ano, ale nikdy jsem ho neškrábal, nevim jak správně na to (rád si nechám poradit).

Wellington svíčková nevypadá zle :-)
nenufer 28.4.2010 10:35  16585
Royala neslo by to bez toho pikantneho? su ludia co to moc nemusia alebo nemozu :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.4.2010 10:04  16584
kvitkoNojo, tak to pro tebe není nakládání sýrů aktuální téma. Protože skoro vždycky jde o to, aby sýr byl pikantnější.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.4.2010 10:02  16583
vinylDíky, někdy zkusím.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.4.2010 10:01  16582
AnkaV hospodě většinou z prkýnka nejím. A doma ze svýho jsem zvyklej.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.4.2010 09:31  16581
ullicnikTakový kus jsem koupil tuhle v makru ve slevě. Udělal jsem, postupně, tatarák, steaky a svíčkovou Wellington.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.4.2010 09:30  16580
steaky
ullicnik ullicnik 28.4.2010 09:28  16579
Dneska jsem dostal v praci uplatek: asi 3kg svíčkovou v jednom kousku, má to asi 40cm. Inspirujte mě co interesantního s tím?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.4.2010 09:08  16578
No jo, co byste taky od Jevíčka chtěli:-) Nejlepší jak sháněli tu bombu. Slečna byla na přesdržku hoooodně. Vyrazit s ní dveře okamžitě.
denise 28.4.2010 08:24  16577
Souhlas - jedna větší kráva než druhá.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 28.4.2010 08:21  16576
tlak, mandle, ze židle... cokoliv, krom toho na co narážíš:-)

A ano, vypadlo mi to.

Z věty samože...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.4.2010 08:12  16575
Co Ti dokazala zvednout?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt