Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 18:35  16644
Scalex [16642]: Řízek z trouby i z friťáku je fakt zlo, souhlasím. A dovolím si tvrdit že řízek z friťáku lze poznat. Friťák je pro hranolky a krokety, a maximálně tempuru, trojbal tam nepatří.
marco Marco 30.4.2010 17:29  16643
Scalex : ad brambory : a Tobě se nikdy nestalo že sis v hospově objednat jako přílohu "opečený brambor" a dostal jsi takové ty ofritované odpotné zlazavé čtvrtky s gumovou kůrkou a rozblemcaným vnitřkem?

ad řízky z friťáku : nikterak nepolemizuji o tom že friťák jako takový je imho zlo a že tento názor je zcela iracionální, avšak dovolím si tvrdit že řízek z friťáku a žízek z pánvičky lze poznat převelice snadno, již jen pro tu nerovnoměrnost, ktarou na pánvi nemůžeš docílit
scalex Scalex 30.4.2010 13:38  16642
Marco, to ovšem mícháš jabka s hruškama a řízky s bramborama. Brambory ve friťáku nejsou opečený, protože ve friťáku se smaží. Oproti tomu řízek ve friťáku je naprosto v pořádku, protože má být smažený a je smažený. Odpor k friťákovým řízkům je naprosto iracionální, nemluvě o tom, že bys IMHO neprošel slepým testem a nepoznal, co jsem dělal ve friťáku a co na pánvi. Základem je kvalitní a čistý olej samozřejmě, nebavíme se o situaci, kdy má někdo ve friťáku tři měsíce neměněnou hustou černou břečku.
johnny10 30.4.2010 11:34  16641
Marcoja delam ve fritaku teda jen rizky, brambory mam taktez radsi z panve ci hrnce. nicmene rizek mi fakt chutna vic z fritaku. jinak i ve fritaku se da rizek pripalit (taky je mam rad uplne tmave :-) )
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 30.4.2010 11:32  16640
Dnes se ptám "co k večeři?" a bylo mi odpovězeno "řízeček". Tak to mám radost:-)
marco Marco 30.4.2010 11:31  16639
"..ale když si kupříkladu někde objednáš opečený brambory a oni ti je přinesou z friťáku, odcházím .."

no, zase abych nekecal, to jsem udělal jen párkrát, ono zas tak často opejkaný brambory mít nemusim a když už na ně mám někdy chuť, tak se dopředu ptám jestli je opejkaj na pánvi.
marco Marco 30.4.2010 11:29  16638
johnny10 : všecko, v podstatě jako téměř vůči čemukoli z friťáku.
Naštěstí tu věc doma nemáme, ale když si kupříkladu někde objednáš opečený brambory a oni ti je přinesou z friťáku, odcházím - to je asi ten vůbec největší hnus.
Hned na dalším stupínku je smaženej květák.

"..minimalni vyhoda je, ze jsou rovnomerne propecene.."
pro mě tedy ne - ten řízek má bejt někd víc, někde míň, ideální je když je malilinko připálenej, to mám moc rád.
johnny10 30.4.2010 11:26  16637
co mas proti rizkum z fritaku? minimalni vyhoda je, ze jsou rovnomerne propecene.
marco Marco 30.4.2010 11:23  16636
řízky z trouby a řízky z friťáku... jen z tý představy mám pupínky.
scalex Scalex 30.4.2010 00:30  16635
Řízky z trouby mi krutě nechutnají, krustička má takovou nějakou divnou konzistenci oproti tomu, když se vysmaží v hlubokým oleji. Řízek musí při smažení pořádně plavat.
denise 29.4.2010 21:57  16634
phanny - řízky v troubě jsem nikdy nedělala, jsou stejný jako ty z friťáku nebo z pánve ? Já tam dělám jen poloviční obalovaný kuře - pro ty co nežerou kůži z kuřete je to dobrý.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.4.2010 20:27  16633
Anka [16629]: co já vím, dal bych tam nějakejch 180-200°
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 29.4.2010 20:15  16632
nesnáším sraní s řízkama
ale od té doby, co je friťák, tak se uvolím několikrát do roka řízky udělat :)
(jinak mě teď samozřejmě nic nenapadá, protože nemám hlad)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.4.2010 19:59  16631
kokos [16630]: Bez nich je to sraní smutnější, pravda.
kokos kokos 29.4.2010 19:58  16630
Sraní s řízkama? Jste nějaký divní ne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt