Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.5.2010 13:55  16657
Já už mám taky řešení. Nedělat na pánvi víc než dvě várky. První se dělá krásně, druhá hůř, na třetí už nemám nerv. A ano, olej s máslem.
Ostatně, těch šest řízků nám k obědu stačilo akorát.
scalex Scalex 2.5.2010 13:21  16655
Tohle řeším tak, že čerstvě ufritované řízky pokladu šupinkami másla.
renda Renda 2.5.2010 13:03  16654
Jeste k tomu smazeni rizku - ja bych je do fritaku taky necpala a to z toho duvodu, ze kdyz rizek, tak smazenej na masle s olejem v pomeru 1:1
scalex Scalex 1.5.2010 22:36  16653
My ji raději cukrujeme.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2010 20:51  16652
Tak jsme ty řízky teda udělali, no. Dobrý.
Akorát jsem teď úplně posrala bábovku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:56  16651
smažení - teplo je připravovanému pokrmu předáváno horkým tukem
opékání - teplo je předáváho pokrmu kontaktem s nádobou ve které je připravován, bez přítomnosti šťávy
vaření - teplo je předáváno výhradně tekutinou, většinou přidanou
dušení - teplo je předáváno kontaktem s nádobou za přítomnosti vlastní šťávy
pečení - teplo je předáváno sáláním trouby/nádoby ve které je pokrm připravován.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.4.2010 21:43  16650
tak asi nechapu moc rozdil mezo pecenim a smazenim, bo i to co se deje na panvicce se u nas od malicka prezentovalo jako smazeni .o) ale jinak, vynechal bych sadlo a nahradil olejem. veci na sadle mi nejak nesmakujou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:41  16649
makovec [16647]: Opečené brambory jsou vařené brambory opečená na pánvi nejlépe na sádle, čili prošlé procesem opékání nikoli smažením.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:40  16648
Marco [16646]: Podpis, řízek na pánvi smažíme malé vrstvě oleje.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.4.2010 21:26  16647
tak ono casto se prezentuje ze opecene brambory jsou to same co americke brambory (jejich konzistenci jsem nikdy nepochopil). to jsem uz púarkrat vratil obsluze s tim, ze pod pojmem opecene brambory si predstavuju varene bramburky prosle procesem smazeni.
marco Marco 30.4.2010 21:13  16646
Scalex : to bude asi ono - u nás se řízky smaží na pánvi jinak. Ne úplně ponořené, ty poslední se už krásně připalují s těmi zčernalými drobky - a tudíž nikdy nejsou osmažené zcela rovnoměrně - a rozdíl mezi těmi z friťáku je zřejmý na první pohled (i chuť je jiná)
scalex Scalex 30.4.2010 21:05  16645
Marco: jistěže stalo - však já právě psal o tom, že odmítat opékané brambory z friťáku je v pořádku, protože to je podvod, ale smažený řízek z friťáku podvod není. Dělal jsem řízky nesčetněkrát v pánvi i ve friťáku a rozdíl moje mlsná huba prostě nepoznala. Což je možná i tím, že i v pánvi je dělám pořádně utopené v hlubokém oleji a používám cosi jako sítko, které ponořím do pánve (kopíruje dno i stěny), takže po každé várce řízků vyklepnu sítko do odpadu, abych se zbavil popadaného trojobalu a neměl zanesený olej přepálenými drobky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 18:35  16644
Scalex [16642]: Řízek z trouby i z friťáku je fakt zlo, souhlasím. A dovolím si tvrdit že řízek z friťáku lze poznat. Friťák je pro hranolky a krokety, a maximálně tempuru, trojbal tam nepatří.
marco Marco 30.4.2010 17:29  16643
Scalex : ad brambory : a Tobě se nikdy nestalo že sis v hospově objednat jako přílohu "opečený brambor" a dostal jsi takové ty ofritované odpotné zlazavé čtvrtky s gumovou kůrkou a rozblemcaným vnitřkem?

ad řízky z friťáku : nikterak nepolemizuji o tom že friťák jako takový je imho zlo a že tento názor je zcela iracionální, avšak dovolím si tvrdit že řízek z friťáku a žízek z pánvičky lze poznat převelice snadno, již jen pro tu nerovnoměrnost, ktarou na pánvi nemůžeš docílit
scalex Scalex 30.4.2010 13:38  16642
Marco, to ovšem mícháš jabka s hruškama a řízky s bramborama. Brambory ve friťáku nejsou opečený, protože ve friťáku se smaží. Oproti tomu řízek ve friťáku je naprosto v pořádku, protože má být smažený a je smažený. Odpor k friťákovým řízkům je naprosto iracionální, nemluvě o tom, že bys IMHO neprošel slepým testem a nepoznal, co jsem dělal ve friťáku a co na pánvi. Základem je kvalitní a čistý olej samozřejmě, nebavíme se o situaci, kdy má někdo ve friťáku tři měsíce neměněnou hustou černou břečku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt