Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 2.5.2010 16:25  16661
Vdavat se je nemodernia urcite i nezdravy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.5.2010 16:07  16660
Tak to se asi nevdáš :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2010 15:48  16659
začínám být ráda, že nikdy nesmažím obalené řízky :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.5.2010 15:24  16658
Když smažím řízků víc, měním olej. Ty hnusný přepálený drobky, co se lepí na novou várku řízků a Marco je miluje já nemusím. Nebo do oleje přidávám kousek mrkve. Jsem někde četla, že se pak při smažení míň přepaluje tuk. Nevím, čím to je, ale musím říct, že to docela funguje:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.5.2010 13:55  16657
Já už mám taky řešení. Nedělat na pánvi víc než dvě várky. První se dělá krásně, druhá hůř, na třetí už nemám nerv. A ano, olej s máslem.
Ostatně, těch šest řízků nám k obědu stačilo akorát.
scalex Scalex 2.5.2010 13:21  16655
Tohle řeším tak, že čerstvě ufritované řízky pokladu šupinkami másla.
renda Renda 2.5.2010 13:03  16654
Jeste k tomu smazeni rizku - ja bych je do fritaku taky necpala a to z toho duvodu, ze kdyz rizek, tak smazenej na masle s olejem v pomeru 1:1
scalex Scalex 1.5.2010 22:36  16653
My ji raději cukrujeme.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2010 20:51  16652
Tak jsme ty řízky teda udělali, no. Dobrý.
Akorát jsem teď úplně posrala bábovku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:56  16651
smažení - teplo je připravovanému pokrmu předáváno horkým tukem
opékání - teplo je předáváho pokrmu kontaktem s nádobou ve které je připravován, bez přítomnosti šťávy
vaření - teplo je předáváno výhradně tekutinou, většinou přidanou
dušení - teplo je předáváno kontaktem s nádobou za přítomnosti vlastní šťávy
pečení - teplo je předáváno sáláním trouby/nádoby ve které je pokrm připravován.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.4.2010 21:43  16650
tak asi nechapu moc rozdil mezo pecenim a smazenim, bo i to co se deje na panvicce se u nas od malicka prezentovalo jako smazeni .o) ale jinak, vynechal bych sadlo a nahradil olejem. veci na sadle mi nejak nesmakujou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:41  16649
makovec [16647]: Opečené brambory jsou vařené brambory opečená na pánvi nejlépe na sádle, čili prošlé procesem opékání nikoli smažením.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.4.2010 21:40  16648
Marco [16646]: Podpis, řízek na pánvi smažíme malé vrstvě oleje.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.4.2010 21:26  16647
tak ono casto se prezentuje ze opecene brambory jsou to same co americke brambory (jejich konzistenci jsem nikdy nepochopil). to jsem uz púarkrat vratil obsluze s tim, ze pod pojmem opecene brambory si predstavuju varene bramburky prosle procesem smazeni.
marco Marco 30.4.2010 21:13  16646
Scalex : to bude asi ono - u nás se řízky smaží na pánvi jinak. Ne úplně ponořené, ty poslední se už krásně připalují s těmi zčernalými drobky - a tudíž nikdy nejsou osmažené zcela rovnoměrně - a rozdíl mezi těmi z friťáku je zřejmý na první pohled (i chuť je jiná)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt