Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 2.5.2010 22:02  16676
obalovanej květák je nejlepší druhej den studenej
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.5.2010 21:48  16675
Nevím, čím to je, ale z friťáku mi vůbec ta strouhanka nepřijde nasáklá tukem. Je teda fakt, že já hned po vytažení všechny řízky skládám na papírové utěrky, takže se nějaký tuk odsaje, ale z pánve mi řízek přijde oblemclý. Prostě když řízek, tak ho chci z friťáku :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.5.2010 21:46  16674
Obalovaný květák jsem nedělala už X let. Jíme ho uvařený a posypaný opraženou strouhankou. Kdo chce, dá si mñavrch tatarkku.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2010 21:42  16673
no z krkovičky vůbec ne! Vepřové řízky byly jedním z důvodů, proč jsem dřív téměř nejedla maso! Kuřecí ještě přežiju, ale ta nachlastaná strouhanka, ble :) Není nad kuřecí prsíčka poprášená moukou s nějakým kořením (čerstvě mletý pěpř například) a opečená jenom tak na pánvi s malým množstvím tuku :) U nás už léta děláme kuřecí řízky na dvě části - mámě a babče v trojobalu, mně přírodně. (a vůbec jsem nějak z toho trojobalu už vyrostla; květák jím jenom ovařený, houby smažím jen v nouzi nejvyšší, maximálně tak toho kapra jednou do roka...). Ale jo, že to baští děti, to je mi jasné. Také jsem to dřív baštila, jen už nějak nechápu proč. Jo, ta dětská jídla... :)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 2.5.2010 20:22  16672
jak hrad v Karpatech :)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.5.2010 19:49  16671
tak eli se na ne zatim jen tesi, ale zbytek deti je basti!! :o)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 2.5.2010 19:46  16670
makovče nekecej, že Eli už dlabe řízky .. nebo ještě nějakýho potomka krom Kuby tajíš?? :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.5.2010 19:43  16668
makovec sice maso nechce, ale pro makovcovo deti jsou rizky jedna ze zakladnich potravin. ty proste musej bejt .o)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.5.2010 19:40  16667
Jelena [16665]: Řízek z krkovičky nevokecáš!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.5.2010 19:39  16666
Chlap co nechce řízek není chlap:-))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2010 19:27  16665
myslím, že moje kuchařské umění a počet recptů, které zvládám, tento nedostatek (řízky fakt ne) hravě nahradí :) Koneckonců chlap chce především maso (možná až na makovce) - a masitých receptů ovládám dostatek. :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.5.2010 18:22  16664
Ad řízky - nejlepší, na které si vzpomínám, dělávala moje babička. A dělala je v troubě, v pekáči s vysokou vstvou tuku (netuším jakého, možná směs másla a sádla?), nedřív přikryté a po otočení odkryté. A taky tam dávala syrovou mrkev kvůli (ne)přepalování tuku. Podobně ji dávala do kastrolu, ve kterém smažila koblihy. Mňam...
marco Marco 2.5.2010 16:31  16663
u mě dobrý
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 2.5.2010 16:30  16662
a devet z deseti docentu to vubec nedoporucuje
renda Renda 2.5.2010 16:25  16661
Vdavat se je nemodernia urcite i nezdravy...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt