Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.5.2010 16:01  16690
kvitko [16680]: si je udělá, ne? :)

Anka [16681]: chodím po krámech a když někde zrovna objevím nějaké pěkné, koupím... už jsem uvažovala o sehnání kontaktu na nějakýho chovatele, ale zatím na to není čas :/
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2010 12:18  16689
Mladý květák netřeba vařit vůbec, ostatní jen lehce. Nemám ráda, když se z toho pak při smažení stane kaše. To radši tvrdý. A obalovat trochu větší kusy, ať to není jen samá strouhanka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2010 11:59  16688
Květák před smažením uvaříme, a obalujeme rozebraný na růžičky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.5.2010 11:57  16687
zblunceKvěták se nemá prosmažovat, ten musí být pěkně na skus. Hlavně žádný rozvařený blemc ;o)

Ještě že je tolik variant pro jedno obyčejný jídlo ;o)
marco Marco 3.5.2010 11:39  16686
well, tím "na velikosti hrnce nezáleží" jsem měl ma mysli na velikosti žádného z našich asi tří hrnců co v kuchyni máme.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.5.2010 11:32  16685
MarcoHmm. Někdy před půl rokem jsem měl na nějaké akcičce gulášek ze 17kg divočiny (srnčí, jelení). Hádám, že by tě bolelo břicho, kdybys to spocíval ještě ten den - i kdyby ti žena se synem pomáhali...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.5.2010 11:18  16684
makovec [16678]: jenze kvetak se ti na panvi, pokud tam nemas nekolikacentrimetrovou vrstvu oleje, proste neprosmazi...
marco Marco 3.5.2010 11:14  16683
phanny : u nás máme stejnej problém s gulášem - ještě nikdy jsem ho neměl hezky rozleželej druhej den - sežere se vždycky hned, na velikosti hrnce nezáleží.
johnny10 3.5.2010 08:05  16682
v Tescu za 29,90 Kč, když je v akci ;-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2010 07:50  16681
JelenaA poživatelné kuřecí bereš kde?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.5.2010 06:42  16680
Jelana: no tak je nejíš, lidi nejí různý věci. Ale případnej chlap může mít dotaz, proč nikdy nemáme řízky? Po těch bych se utlouk:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.5.2010 06:24  16679
scalexkdyž se vysmaží v hlubokým oleji

Jojo. U nás se řízky smažej ve friťáku, neb tak byly shledány nejlepšími. Ovšem na akcích typu "zabiješ a sežereš svini" je nejdokonalejší řízek z masa ze včerejška zabitý svině na veliké pánvi plné SÁDLA.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.5.2010 06:00  16678
proto u nas kvetak delame aspon ze tri, ctyr hlavek. a to ho jime doma jen dva. ale dycky ho musi udelat tolik, aby se nedal sezrat hned a zbylo neco na druhej den .o)

a teda musi bejt smazenej na panvicce a hezky nablemcanej tukem
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.5.2010 22:38  16677
Marco [16676]: :-) souhlas, u nás ale do druhého dne nevydrží neb je sežrán v průběhu odpoledne (byl-li k obědu).
marco Marco 2.5.2010 22:02  16676
obalovanej květák je nejlepší druhej den studenej

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt