Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 08:56  16696
To mi právě nejde:-)) Dám víc masa i cibule, ale stejně pak nemám moc omáčky. A bojím se to zalejt víc, aby se nezředila chuť, což už se mi povedlo.
cova 4.5.2010 08:55  16695
kvitkoNásobením...?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 06:42  16694
A prosímvás, když chci kotel (hrnec jako má Marco) guláše, jak to provedu? Mě se vždycky povede udělat jenom tak 3-4 porce.-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 4.5.2010 00:59  16693
JOGURT: řízky jsem do něj ještě nenakládala, ale maso na gril (zejm. kuřecí) běžně a je to výborné.

jakej hrnec pak ale člověk musí mít... já dělala naposled guláš ze dvou kil masa a říkala jsem si, jak to budeme mít celý víkend - ani náhodou. Oběd a malinko na večeři. A to jsme na to byly tři ženské.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 00:09  16692
ad rezně:Kdo vyzkoušel řízky nakládaný v jogurtu (a s jakým úspěchem)?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 00:06  16691
marcoDobrá rada nad zlato: ušetři si na větší hrnec. Ono je hanba udělat jen tak málo guláše (a dalších dobrot), že nezbyde ani na druhý den. Mimo jiné hlavně proto, že až druhej den je to "ono".
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.5.2010 16:01  16690
kvitko [16680]: si je udělá, ne? :)

Anka [16681]: chodím po krámech a když někde zrovna objevím nějaké pěkné, koupím... už jsem uvažovala o sehnání kontaktu na nějakýho chovatele, ale zatím na to není čas :/
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.5.2010 12:18  16689
Mladý květák netřeba vařit vůbec, ostatní jen lehce. Nemám ráda, když se z toho pak při smažení stane kaše. To radši tvrdý. A obalovat trochu větší kusy, ať to není jen samá strouhanka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2010 11:59  16688
Květák před smažením uvaříme, a obalujeme rozebraný na růžičky.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.5.2010 11:57 - Oblíbené kluby (22:07) 16687
zblunceKvěták se nemá prosmažovat, ten musí být pěkně na skus. Hlavně žádný rozvařený blemc ;o)

Ještě že je tolik variant pro jedno obyčejný jídlo ;o)
marco Marco 3.5.2010 11:39  16686
well, tím "na velikosti hrnce nezáleží" jsem měl ma mysli na velikosti žádného z našich asi tří hrnců co v kuchyni máme.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.5.2010 11:32  16685
MarcoHmm. Někdy před půl rokem jsem měl na nějaké akcičce gulášek ze 17kg divočiny (srnčí, jelení). Hádám, že by tě bolelo břicho, kdybys to spocíval ještě ten den - i kdyby ti žena se synem pomáhali...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.5.2010 11:18  16684
makovec [16678]: jenze kvetak se ti na panvi, pokud tam nemas nekolikacentrimetrovou vrstvu oleje, proste neprosmazi...
marco Marco 3.5.2010 11:14  16683
phanny : u nás máme stejnej problém s gulášem - ještě nikdy jsem ho neměl hezky rozleželej druhej den - sežere se vždycky hned, na velikosti hrnce nezáleží.
johnny10 3.5.2010 08:05  16682
v Tescu za 29,90 Kč, když je v akci ;-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt