Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:25  16705
MarcoAle abys neřek, že tě absence většího hrnce diskriminuje, vytiskni tohle a dones manželce - určitě si pochutnáte:

Guláš bez míchání:

1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:21  16704
MarcoTvoje volba. Doufal jsem, že šance postoupit do vyššího levelu za cenu jednoho hrnce pro tebe bude lákavá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.5.2010 21:59  16703
Cokoliv, co se tváří jako čokoláda a má na obalu nápis Carla, mi nesmí do baráku.
Jediná čokoláda na vaření se mi sem dostala omylem a tu po částech krájím do buchty. Mořské plody jsem poslala prasátku.
marco Marco 4.5.2010 21:56  16702
Royal : vzhledem k tomu že za asi 20 let jsme z těch třech hrnců použili tipnul bych tak dva a to ještě ne moc často, nepovažuji to za nutné.
Myslím, že bez odleželýho guláše to už nějak doklepu a alespoň mám na co frfňat, když jedeme do restaurace.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.5.2010 21:50  16700
Bonboniéra Laguna je největší hnus jakej se nechá na trhu sehnat. To je prostě nejedlé. Tedy alespoň 3 roky zpátky bylo, ale pochybuju že změnili recepturu. Od té doby jsem neměl odvahu zkoušet.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.5.2010 21:44  16699
WTF? Carlu mám za bukem, když jsem doma a teda... Nebrat, je to spíš zpracovna tuku, než co jinýho. Akorát dělaj prej nějakou polevu, která se jakž takž dá.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.5.2010 21:33  16698
Šmarjajosef, Pohlreich právě v televizi vychválil čokoládovnu Carla. Nic proti úspěchu, ale to co ta firma prodává jako čokoládu se nedá žrát. Poleva s bábovkou a trpaslíkem na obalu je obzvláště povedený hnus. Boboniéra mořské plody je taky příšernost. Tohle mi tedy hlava nebere.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 4.5.2010 15:21  16697
kvitko [16696]: s přilejváním vody přidávat i ostatní: koření, protlak...
Já dávám do guláše místo zahušťování ještě plechovku červenejch fazolí, čímž se to taky nastaví, a 2 kapie na kostičky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 08:56  16696
To mi právě nejde:-)) Dám víc masa i cibule, ale stejně pak nemám moc omáčky. A bojím se to zalejt víc, aby se nezředila chuť, což už se mi povedlo.
cova 4.5.2010 08:55  16695
kvitkoNásobením...?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 06:42  16694
A prosímvás, když chci kotel (hrnec jako má Marco) guláše, jak to provedu? Mě se vždycky povede udělat jenom tak 3-4 porce.-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 4.5.2010 00:59  16693
JOGURT: řízky jsem do něj ještě nenakládala, ale maso na gril (zejm. kuřecí) běžně a je to výborné.

jakej hrnec pak ale člověk musí mít... já dělala naposled guláš ze dvou kil masa a říkala jsem si, jak to budeme mít celý víkend - ani náhodou. Oběd a malinko na večeři. A to jsme na to byly tři ženské.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 00:09  16692
ad rezně:Kdo vyzkoušel řízky nakládaný v jogurtu (a s jakým úspěchem)?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 00:06  16691
marcoDobrá rada nad zlato: ušetři si na větší hrnec. Ono je hanba udělat jen tak málo guláše (a dalších dobrot), že nezbyde ani na druhý den. Mimo jiné hlavně proto, že až druhej den je to "ono".
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.5.2010 16:01  16690
kvitko [16680]: si je udělá, ne? :)

Anka [16681]: chodím po krámech a když někde zrovna objevím nějaké pěkné, koupím... už jsem uvažovala o sehnání kontaktu na nějakýho chovatele, ale zatím na to není čas :/

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt