Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 4.5.2010 22:34  16707
hmm... nemám jakékoli ponětí o zbytku, jen vím že v tomu čemu u nás říkáme guláš je za maso svíčková - předpokládám že se tím moc nemění...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.5.2010 22:29  16706
RoyalMusí to být alobal? Nemůže být poklička?
Jinak to vypadá moc zajímavě, příští víkend to zkusím (tenhle ne, jedem na Moravu)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:25  16705
MarcoAle abys neřek, že tě absence většího hrnce diskriminuje, vytiskni tohle a dones manželce - určitě si pochutnáte:

Guláš bez míchání:

1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:21  16704
MarcoTvoje volba. Doufal jsem, že šance postoupit do vyššího levelu za cenu jednoho hrnce pro tebe bude lákavá.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.5.2010 21:59  16703
Cokoliv, co se tváří jako čokoláda a má na obalu nápis Carla, mi nesmí do baráku.
Jediná čokoláda na vaření se mi sem dostala omylem a tu po částech krájím do buchty. Mořské plody jsem poslala prasátku.
marco Marco 4.5.2010 21:56  16702
Royal : vzhledem k tomu že za asi 20 let jsme z těch třech hrnců použili tipnul bych tak dva a to ještě ne moc často, nepovažuji to za nutné.
Myslím, že bez odleželýho guláše to už nějak doklepu a alespoň mám na co frfňat, když jedeme do restaurace.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.5.2010 21:50  16700
Bonboniéra Laguna je největší hnus jakej se nechá na trhu sehnat. To je prostě nejedlé. Tedy alespoň 3 roky zpátky bylo, ale pochybuju že změnili recepturu. Od té doby jsem neměl odvahu zkoušet.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 4.5.2010 21:44  16699
WTF? Carlu mám za bukem, když jsem doma a teda... Nebrat, je to spíš zpracovna tuku, než co jinýho. Akorát dělaj prej nějakou polevu, která se jakž takž dá.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.5.2010 21:33  16698
Šmarjajosef, Pohlreich právě v televizi vychválil čokoládovnu Carla. Nic proti úspěchu, ale to co ta firma prodává jako čokoládu se nedá žrát. Poleva s bábovkou a trpaslíkem na obalu je obzvláště povedený hnus. Boboniéra mořské plody je taky příšernost. Tohle mi tedy hlava nebere.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 4.5.2010 15:21  16697
kvitko [16696]: s přilejváním vody přidávat i ostatní: koření, protlak...
Já dávám do guláše místo zahušťování ještě plechovku červenejch fazolí, čímž se to taky nastaví, a 2 kapie na kostičky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 08:56  16696
To mi právě nejde:-)) Dám víc masa i cibule, ale stejně pak nemám moc omáčky. A bojím se to zalejt víc, aby se nezředila chuť, což už se mi povedlo.
cova 4.5.2010 08:55  16695
kvitkoNásobením...?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2010 06:42  16694
A prosímvás, když chci kotel (hrnec jako má Marco) guláše, jak to provedu? Mě se vždycky povede udělat jenom tak 3-4 porce.-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 4.5.2010 00:59  16693
JOGURT: řízky jsem do něj ještě nenakládala, ale maso na gril (zejm. kuřecí) běžně a je to výborné.

jakej hrnec pak ale člověk musí mít... já dělala naposled guláš ze dvou kil masa a říkala jsem si, jak to budeme mít celý víkend - ani náhodou. Oběd a malinko na večeři. A to jsme na to byly tři ženské.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 00:09  16692
ad rezně:Kdo vyzkoušel řízky nakládaný v jogurtu (a s jakým úspěchem)?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt