Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.5.2010 00:10  16719
MarcoNe, minutkový guláš se nedělá minutu :o)) (Ostatně jako žádné "minutkové" jídlo.) A nepochybuju o tom, že je to dobré.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.5.2010 00:07  16718
ScalexKdyž on "minutkový guláš" ze svíčkové se i připravuje jinak, než klasický guláš. Podle mého se to spíš blíží nějaké řezance.
scalex Scalex 4.5.2010 23:27  16717
Marco: ad maso na guláš - mění se tím samozřejmě hodně. Zrovna dneska o tom Pohlreich mluvil v Ano, šéfe. Že když uvaříš guláš z kvalitnějšího masa, tak to nemusí být ku prospěchu věci. Správný klasický guláš je z kližky. Každé maso má jinou chuť a dá i jinou chuť zbytku jídla. Svíčková je zkrátka na jiné věci a když ji nakrájíš a povaříš v "tekutině", tak ta tekutina nechytne takovou chuť, jakou chytne z kližky.

Já jsem milovník libového masa a taky jsem se vždycky na kližku tvářil podezřívavě. Ale ona se prostě musí vařit dlouho, aby měla tu správnou konzistenci, aby se masíčko sypalo na jazyku a aby v chuti toho guláše byla po té kližce řádná stopa.

Netvrdím, že guláš ze svíčkové bude špatné jídlo. Nebude, bude to poživatelné a chutné. Ale nebude to guláš jak má být. Jako když místo parmazánu použiješ eidam. Není sejra jako sejra, není maso jako maso.
nenufer 4.5.2010 23:14  16716
MarcoTak neviem ale nam si tvrdil ze si burtgulas uz strasne dlho nemal :-)
marco Marco 4.5.2010 23:02  16715
Royal : nejsem si jest jestli se to dělá minutu, ale je to dobrý.
Ondyno jsem měl v Polích zase po čase buřtguláš - a taky to byla ňamka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:53  16714
FoxkaJo, ty jsou fajn, škoda, že jsme si je tehdy nekoupili. Tak prostě to zařiď tak, aby to nepřeteklo. A radši dej alobal, ta těžká poklice by mohla fungovat trochu "papiňákově".
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:51  16713
Minutkový guláš z hovězí svíčkové je jídlo, které už je u mě kousek za hranou toho, čemu jsem ochoten říkat "guláš".
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.5.2010 22:47  16712
Budu to dělat v těžkém litinovém kastrolu (navrch černý, uvnitř modry - byly populární před 1/4 stoeltím :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:45  16711
FoxkaNevím, jestli může být poklička - nezkoušel jsem.

A pokud to budeš dělat v simaxu, tak si dej pod to ještě plochý pekáč, neb trošku varem přeteče.
Žena i syn jsou profíci kuchaři a moooc si pochutnali.
marco Marco 4.5.2010 22:42  16710
well, tak to máme takzvaný - mám ho rád s kolínkama.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:42  16709
MarcoGuláš může být skoro z každého masa. Ten klasický je z kližky (hovězí), tenhle je z vepřového plecka. Jiné výborné guláše jsou "zabijačkové". Zatím nejlepší guláše jaké jsem jedl jsou ze srnčího (a to mě jinak divočina moc neláká).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.5.2010 22:36  16708
Klasický hovězí guláš by měl být z předního, ideálně z kližky. Ze svíčlové snad jedině tzv. minutkový.
marco Marco 4.5.2010 22:34  16707
hmm... nemám jakékoli ponětí o zbytku, jen vím že v tomu čemu u nás říkáme guláš je za maso svíčková - předpokládám že se tím moc nemění...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.5.2010 22:29  16706
RoyalMusí to být alobal? Nemůže být poklička?
Jinak to vypadá moc zajímavě, příští víkend to zkusím (tenhle ne, jedem na Moravu)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.5.2010 22:25  16705
MarcoAle abys neřek, že tě absence většího hrnce diskriminuje, vytiskni tohle a dones manželce - určitě si pochutnáte:

Guláš bez míchání:

1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt