Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.5.2010 12:49  16750
Kacířská otázka - proč nenabídnout ty zbylé rohlíky sousedům, ať si udělají strouhanku oni?
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:32  16749
Potvurka [16747]: Na letisti ne, v tunelu. A to ja uz to povezu jako strouhanku prave.

kvitko [16746]: No prave.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:29  16748
A strouhanka by je nezarazila?:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.5.2010 12:26  16747
To budou na letišti koukat proč vezeš do UK 30 tvrdých rohlíků ;o))))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:22  16746
Uschlý rohlíky můžeš namlít kdykoli:-)
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:21  16745
kvitko [16743]: Ja bych ti rekla, kolik let ji tak delame, ale to bych vas pak musela zabit :)

Je mi lito tech rohliku, tak me napadlo vzit si je do UK jako strouhanku, tak me zajimalo, jestli jako je nejak zivotne dulezite to krouhat dneska nebo nechat na nedeli. Ale vypada to na neprobadanou oblast, tudiz proste to nebudu hrotit.

Ale dekuji vsem za podnety :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:18  16744
BlbodotazJeště k tomu kotli guláše, v které fázi mám zalít dostatečným množstvím vody/vývaru, aby to nerozrazilo moc tu chuť a bylo toho dost? Někdy asi na začátku, aby se to maso a koření do toho vyvařilo?:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:17  16743
Zmrazit a v případě potřeby rozmrazit a udělat tu strouhanku "čerstvou" by nešlo?.-) Ale taky to slyším poprvé, dělat strouhanku z čerstvýho.
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:11  16742
Scalex [16741]: Hmmm. Takze proschnou nejdriv rohliky :)

Mame jich tricet, takze to proste nezvladam spotrebovat / rozdat normalne vcas :)
scalex Scalex 6.5.2010 12:07  16741
Strouhanku z čerstvého pečiva vždycky nechávám proschnout. Když ji potřebuju hned, tak za nízké teploty v horkovzdušné troubě, když později, tak ji dávám na plech v tenké vrstvě nechat uschnout normálně na vzduchu. Uchovávám v dobře těsnící nádobě. Důležité je, aby strouhanka na uschování byla opravdu dobře proschlá, jinak může zplesnivět.

Z čerstvého pečiva dělám i ochucenou strouhanku - prostě k tomu pečivu přidám nějaké hodně aromatické bylinky, libeček třeba. Pomelu najemno, nechám proschnout a je z toho báječná "maggi" strouhanka na obalování masa.
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:00  16740
vinyl [16737]: Ne, tohle je rucni tycovy mixer, na ktery nasadis ten kelimek, v kterem mas ten brit (nuz?).

Nicmene vidim, ze nikodo doted nenapaldo to nejak zkoumat, tak je necham ztvrdnout. Mozna keosan by vedel. Ale ten ma urcite jinou nadmorskou vysku.

Myslite, ze to mam namlit pak tady v Praze nebo u nasich, kde je to 500 mnm?

Jinak teda ja strouhanku za a moc nedelam a nepouzivam a za be rpave kdysi tatinek nekde zjistil, z ejako se to ma z cerstvych a proto to tak delam take. V Anglii proste kupuji "tu oranzovou krabicku".
frakira 6.5.2010 11:53  16739
V apetitu uz jsem videla nekolikrat recept se strouhankou z cerstvych rohliku, pokud zbyde, muze se pry zamrazit ;-) Ale pokud chces normalni, tak ty rohliky nech opravdu nejdriv ztvrdnout a delej to jako zbytek populace ;-))
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.5.2010 11:51  16738
Mě vživotě nenapadlo dělat strouhanku z čerstvých měkkých rohlíků, vždycky z tvrdých....
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.5.2010 11:45  16737
To přece nedokážeš nikdy tak jemně jako s tvrdým rohlíkem.My dělali vždycky taky z tvrdých. Takovým tím kotoučem co se točí a ty do mixeru ze zhora dírou strkáš tvrdý rohlík.
ullicnik ullicnik 6.5.2010 11:44  16736
Shellea to vznikne strouhanka?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt