Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 7.5.2010 11:55  16760
zblunce : U Bezuchů.
Je dokonalá.
cova 7.5.2010 11:40  16759
zblunceKoprovku nemůžu ani cítit, ale příprava je primitivní... Světlá jíška (máslo, hladká mouka), voda (vývar z hovězího masa - viz dále), smetana, sůl, kopr (čerstvý nebo sterilovaný). Maso - hovězí přední vytažené z polévky, úprava: nakrájet na plátky...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.5.2010 10:58  16758
Mate nejake osvedcene recepty/tipy na koprovku?
(ale nehodlam u ni stat dve hodiny :-)) )
A taky, jake maso k tomu a jak ho upravit?
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 7.5.2010 06:11  16757
Je fakt, že pod "smrtelná zranění způsobena tupým předmětem" se dá schovat i ten rohlík.
marco Marco 6.5.2010 17:38  16756
Shelle : imo je to jedno - vězení, záznam v registru potencionálních teroristů či sexuálních agresorů riskuješ při cestě do UK jak s pytlíkem strouhanky, tak s 20ti suchými rohlíky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.5.2010 14:15  16754
No vidiš :)
(a jinak poznámka ke správné nadmořské výšce na vliv kvality strouhanky pobavila, wtz :))
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 14:14  16753
Vanda [16752]: Jsme rikala tatkovi, ze tu ma tech 25 rohliku a uz hned rikal, ze udela zemlovku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.5.2010 14:13  16752
kvitko [16744]: nejdřív musíš maso jen malinko podlít, nechat dusit do měkka a pak teprve opatrně postupně podlívat - já podlívám horkou vodou nebo horkým vývarem (pokud mám) - dolít se dá vždycky, ale pokud přeleješ, špatně se to pak dochucuje.

Zahušťuju chlebem (nakrájím na kostky a nechám rozsekat na drobky - něco takového s čím Shelle dělá strouhanku)

Shelle [16745]: Počkej - budou ti prosívat strouhanku, jestli v ní nepašuješ drogy :))
Z přebytečných rohlíků si udělej žemlovku :)
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 13:14  16751
Foxka [16750]: Se to tak nejak nehodi, ale dam nasim, at sni, co muzou a zbytek nastrouhame.

Takhle jsem resila zase v Londyne pred odjezdem, co s jidlem, vetsinu jsme snedli, ale mela jsem tam proste brambory, ale bylo mi trapne to davat sousedce, jestli by je chtela, ze by to vypadalo blbe. Nakonec jsem je s tezkym srdcem hodila do kose :(
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.5.2010 12:49  16750
Kacířská otázka - proč nenabídnout ty zbylé rohlíky sousedům, ať si udělají strouhanku oni?
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:32  16749
Potvurka [16747]: Na letisti ne, v tunelu. A to ja uz to povezu jako strouhanku prave.

kvitko [16746]: No prave.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:29  16748
A strouhanka by je nezarazila?:-)
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.5.2010 12:26  16747
To budou na letišti koukat proč vezeš do UK 30 tvrdých rohlíků ;o))))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.5.2010 12:22  16746
Uschlý rohlíky můžeš namlít kdykoli:-)
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 12:21  16745
kvitko [16743]: Ja bych ti rekla, kolik let ji tak delame, ale to bych vas pak musela zabit :)

Je mi lito tech rohliku, tak me napadlo vzit si je do UK jako strouhanku, tak me zajimalo, jestli jako je nejak zivotne dulezite to krouhat dneska nebo nechat na nedeli. Ale vypada to na neprobadanou oblast, tudiz proste to nebudu hrotit.

Ale dekuji vsem za podnety :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt