Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 7.5.2010 13:05  16765
kvitko [16764]: já si to občas udělám jako rychlou a levnou večeři, už dlouho nebyla, musím koupit čerstvý kopr ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2010 13:04  16764
Taky takovou dělám. S bramborem a vajíčkem.
triss triss 7.5.2010 13:00  16763
zblunce [16758]: já mám od mámy takovou šizenou, je to tak na 15 až 20 minut a chutná mi, na vodní lázni v mlíce zavaříš přiměřené množství mouky, tak lžíce na čtvrt litru, osolíš, osladíš, okyselíš kle chuti a přidáš kopr...ale gurmánský výrobek to není, to uznávám
marco Marco 7.5.2010 12:12  16762
ullicnik : když jsou přes oběd hotovky, jedině hotovky.
Kdykoli jindy tatarák, ano, je bezkonkurenční.
ullicnik ullicnik 7.5.2010 12:07  16761
Potvrzuji, že u Bezuchů umí :-) Já tam rád tatarák mimojiné.
marco Marco 7.5.2010 11:55  16760
zblunce : U Bezuchů.
Je dokonalá.
cova 7.5.2010 11:40  16759
zblunceKoprovku nemůžu ani cítit, ale příprava je primitivní... Světlá jíška (máslo, hladká mouka), voda (vývar z hovězího masa - viz dále), smetana, sůl, kopr (čerstvý nebo sterilovaný). Maso - hovězí přední vytažené z polévky, úprava: nakrájet na plátky...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.5.2010 10:58  16758
Mate nejake osvedcene recepty/tipy na koprovku?
(ale nehodlam u ni stat dve hodiny :-)) )
A taky, jake maso k tomu a jak ho upravit?
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 7.5.2010 06:11  16757
Je fakt, že pod "smrtelná zranění způsobena tupým předmětem" se dá schovat i ten rohlík.
marco Marco 6.5.2010 17:38  16756
Shelle : imo je to jedno - vězení, záznam v registru potencionálních teroristů či sexuálních agresorů riskuješ při cestě do UK jak s pytlíkem strouhanky, tak s 20ti suchými rohlíky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.5.2010 14:15  16754
No vidiš :)
(a jinak poznámka ke správné nadmořské výšce na vliv kvality strouhanky pobavila, wtz :))
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 14:14  16753
Vanda [16752]: Jsme rikala tatkovi, ze tu ma tech 25 rohliku a uz hned rikal, ze udela zemlovku.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.5.2010 14:13  16752
kvitko [16744]: nejdřív musíš maso jen malinko podlít, nechat dusit do měkka a pak teprve opatrně postupně podlívat - já podlívám horkou vodou nebo horkým vývarem (pokud mám) - dolít se dá vždycky, ale pokud přeleješ, špatně se to pak dochucuje.

Zahušťuju chlebem (nakrájím na kostky a nechám rozsekat na drobky - něco takového s čím Shelle dělá strouhanku)

Shelle [16745]: Počkej - budou ti prosívat strouhanku, jestli v ní nepašuješ drogy :))
Z přebytečných rohlíků si udělej žemlovku :)
shelle Shelle - Good Service 6.5.2010 13:14  16751
Foxka [16750]: Se to tak nejak nehodi, ale dam nasim, at sni, co muzou a zbytek nastrouhame.

Takhle jsem resila zase v Londyne pred odjezdem, co s jidlem, vetsinu jsme snedli, ale mela jsem tam proste brambory, ale bylo mi trapne to davat sousedce, jestli by je chtela, ze by to vypadalo blbe. Nakonec jsem je s tezkym srdcem hodila do kose :(
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.5.2010 12:49  16750
Kacířská otázka - proč nenabídnout ty zbylé rohlíky sousedům, ať si udělají strouhanku oni?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt