Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mouser 8.5.2010 15:22  16775
Shelle-rohlíkyKdyž mám přebytek pečiva, tak ho nekrájím na kostičky a dělám žemlové knedlíky. Pokud se mi zrovna nechce, tak dám kostičky do mrazáku a na knedlíky použiju později.

Žemlové knedlíky (cca 35 kusů)

500 g jakéhokoliv bílého pečiva nakrájeného na kostičky
150 g hrubé mouky
2 celá vejce
1/2 litru mléka
66 g rozpuštěhého másla
sůl

V misce romíchat vejce, mléko a máslo, přidat pečivo, mouku a sůl. Na pomoučněném vále tvarovat knedlíčky zhruba o velikosti golfového míčku. Vařit v osolené vodě cca 7 minut. Knedlíčky trochu nabydou, po vytažení z vody je krájím napůl. Jsou vláčné i po ohřátí v mikrovlnce (nemusí se napařovat) a chuťovou hodnotu neztrácejí ani v mrazáku.

makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 8.5.2010 09:56  16774
zaklad jako alchymista, ale koreni teda davam jen sul, pepr a trochu sladky papriky. k tomu dve, tri chilli papricky a dvoudecku cernyho piva. zahustuju moukou, obcas rozmichanou v trosce smetany na slehani
alchymista 8.5.2010 09:50  16773
johnny10 [16771]: johnny10 [16771]: ehm, u gulášů bych zrovna volil ten zabijačkovej, ale chápu.
johnny10 8.5.2010 09:40  16771
Alchymistaasi jsem se nevyjadril dost jasne - ja vim, jak se dela gulas, chtel jsem ale osvedceny recept od mistnich gurmanu. vygooglit si 50 druhu gulasu samozrejme umim, ale to jaksi postrada smysl
alchymista 8.5.2010 09:36  16770
johnny10 [16769]: olej, ahrubo nakrájená cibule, pak zalejt vodou a nechat pár hodin vařit. To je na guláši nejlepší, že se udělá bez tvý asistence. Ostatní koření vygoogliš nebo tam dáš, na co máš zrovna chuť
johnny10 8.5.2010 09:08  16769
panove a damy,nedal by mi nekdo svuj nejlepsi recept na gulasek, jak se tu o nem nedavno mluvilo? priznam se, ze nikdy se mi nepovedl tak, jak bych si pral, tak pokud mate nekdo nejaky dobry, osvedceny recept, sem s nim prosim :-)
ullicnik ullicnik 8.5.2010 08:58  16768
makoveczajdi, až bude venku hezky a teplo :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 7.5.2010 17:03  16767
teda vy tak dlouho budete ty bezuchovi vytahovat ze tam nekdy na poledni hotovku snad zajdu
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2010 13:19  16766
a já čerstvý mlíko:-)
triss triss 7.5.2010 13:05  16765
kvitko [16764]: já si to občas udělám jako rychlou a levnou večeři, už dlouho nebyla, musím koupit čerstvý kopr ;)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.5.2010 13:04  16764
Taky takovou dělám. S bramborem a vajíčkem.
triss triss 7.5.2010 13:00  16763
zblunce [16758]: já mám od mámy takovou šizenou, je to tak na 15 až 20 minut a chutná mi, na vodní lázni v mlíce zavaříš přiměřené množství mouky, tak lžíce na čtvrt litru, osolíš, osladíš, okyselíš kle chuti a přidáš kopr...ale gurmánský výrobek to není, to uznávám
marco Marco 7.5.2010 12:12  16762
ullicnik : když jsou přes oběd hotovky, jedině hotovky.
Kdykoli jindy tatarák, ano, je bezkonkurenční.
ullicnik ullicnik 7.5.2010 12:07  16761
Potvrzuji, že u Bezuchů umí :-) Já tam rád tatarák mimojiné.
marco Marco 7.5.2010 11:55  16760
zblunce : U Bezuchů.
Je dokonalá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt