Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.5.2010 07:54  16938
Včera jsem vpodstaě náhodou skončili v Globusu, oko mi padlo na chlazené teleæí koleno na ossobuco. Fantastické! Vždy jsme dělali Ossobuco ze zmraženého z makra ale tohle bylo o třídu výš.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.5.2010 17:13  16937
Naučit se to dá s teploměrem, potom to jde praxí - šáhnu a poznám.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.5.2010 10:17  16936
Bych tu proceduru i podstoupila, ale nemám to čím měřit.

Problém je v tom, že když namočenou jahodu položím, tak dost čokolády skončí na talíři místo na jahodě a je to tak jako neestetické:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.5.2010 09:12  16935
Jak meris tu teplotu? Mas v tom neustale pichnuty nejaky ten kucharsky teplomer?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.5.2010 23:46  16934
Čokoládu na vaření jsem nezkoušel, používám tzv. kuverturu, jinak taky čokoládu na bonbony. Jezdím pro to do Německa, mám dojem že v ČR se nic podobného běžně v hyper-super neprodává.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 29.5.2010 23:37  16933
phanny [16932]: mám tady leda Orion na vaření
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.5.2010 23:35  16932
:-) Vezmu jahodu, namočím do čokolády a dám do papírového košíku. Problém je, že čokoláda musí být temperovaná.

následuje copy/paste:

Temperování čokolády

Co to je temperování čokolády? Temperování je proces, díky kterému se čokoláda stává vláčnější a lesklejší, což oceníme zvláště při vytváření různých ozdob. Samotné temperování není složité, ale důležité je sledovat teplotu čokolády.
K temperování jsou nejvhodnější různé čokolády na zdobení, které mají vyšší obsah kakaového másla.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dokud není úplně hladká a nedosáhne teploty 46 °C. Pak misku s čokoládou přendáme do studené vody a za stálého míchání necháme zchladnout na 27 °C. Nyní ji znovu ve vodní lázni zahřejeme na 32 °C. Máme hotovo a můžeme zdobit.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.5.2010 10:26  16931
phannyJak přesně děláš jahody v čokoládě? Včera jsem také dělala pokus a chci vědět, jak se to dá udělat lépe:)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 29.5.2010 10:12  16930
Nechal jsem si odborně přebrousit svůj oblíbený kuchyňský nůž. Nevěřil bych, že dokážu přeseknout celou páteční Mladou Frontu drženou za roh v druhé ruce :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.5.2010 16:38  16929
Famózní pupek dělají i Ambiente Brasileiro.
shelle Shelle - Good Service 26.5.2010 14:50  16928
Scalex [16927]: Ja teda vubec nevim, o cem je rec, takze ja bych to nevygooglila. Ale ja bych to ani nezjistovala :)
scalex Scalex 26.5.2010 14:38  16927
Hlava mi to nebere. Včera a dnes mi připadá, že všichni lidé na internetu hromadně zhloupli. Každý druhý řeší "kde se ksakru ta úžasná hospoda nalézá?". Haló! Jste na internetu! Vlézt na Google trvá vteřinu, napsat "restaurace u štěpána" nebo třeba jen "šumava pupek ano šéfe" trvá tři vteřiny.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.5.2010 08:38  16926
Dudek [16924]: Anka tam pry ma namireno 17.7. z Rabi, tak muzete udelat hromadny zajezd :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.5.2010 08:33  16925
Tam má namířeno půl národa už od prvního odvysílání, ne?:-) Taky se tam někdy chceme podívat.
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 26.5.2010 08:32  16924
Tigo [16540]: Jo, tam bych také někdy chtěl zajet, ale absolutně netuším kde to je. Každopádně ty ukázky navnadily.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt