Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.7.2010 08:49  17048
Zteplat? Vzdyt tu vsichni psali (vcetne Tebe), ze ma byt vychlazena.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.7.2010 08:25  17047
Royal [17043]: imho je úplně jedno, jestli šleháš rukou nebo motorem :) hlavně musíš tu hmotu nechat před šleháním zteplat.
(pochybuju, že by phanny šlehal ručně ;))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.7.2010 07:34 - Klub Krabice živých (19:28) 17046
Prostě trvanlivá. Prodává se v krabičkách.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.7.2010 02:33  17045
"Zkratka UHT znamená Ultra High Temperature (velmi vysoká teplota). Nežádoucí mikroorganizmy jsou eliminovány zahřátím mléka na teplotu cca 138 °C po dobu cca 4 vteřin a následným schlazením."
denise 9.7.2010 02:30  17044
Phanny - co je UHT ?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.7.2010 23:14  17043
phannyHádám, že slovem šlehaná myslíš mrskání takovou kovovou metlou. Ne mletí elektrickým strojkem - "šlehačem".

Kolik kakaa přijde do pařížské šlehačky a dává se taky cukr?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.7.2010 23:02  17041
už víc jak 7 let používám výhradně UHT šlehačku. Prostě musí být dobře vychlazená a šlehaná v chladu.
frakira 7.7.2010 17:18  17040
cetla jsem, ze musi byt cerstva a z trvanlive to nejde, ale vyzkousene to nemam...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 7.7.2010 12:59  17039
Lze ke svaření, chlazení a následném šlehání použít i trvanlivou verzi šlehačky? Nebo je to jedno?
Ne, že bych to až tak nutně potřebovala hned vědět, ale když už se tu o tom bavíme... Třeba se tahle zkušenost někdy šikne. :-)
gvi 6.7.2010 19:49  17038
oprava - nesmí se šlehat v horku
gvi 6.7.2010 19:48  17037
aha, takže já to shrnu:

šlehačka musí být nejméně 33%
musí se uvařit den předem a dát chladit
nesmí se vařit v horku!

děkuji;-)
johnny10 6.7.2010 17:00  17036
gvidulezite je, aby ta slehacka byla minimalne 33%. pokud je min a babicka ji vyvari, tak to opravdu pak uz nevysleha..ale predpokladam, ze tohle jiste vi, tak bude problem zrejme jinde (ale co kdyby...)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.7.2010 14:18  17034
pařířská se opravdu nejprve svaří s kakaem a šlehá až druhý den. Jinak, pokud je 30° tak to neušleháte, leda v lavoru s ledovou vodou. Už při teplotě okolí nad 20° se šlehačka blbě šlehá. Vhánění teplého vzduchu prostě šlehačce nesvědčí.
misulina misulina 6.7.2010 10:31  17033
Vařím, pak chladím a šlehám.. Každopádně špatná zkušenost s levnejma smetanama, ani na zapejkání a omáčky nic moc, natož pak z toho ušlehat šlehačku:-(
frakira 6.7.2010 05:24  17032
Ja to teda delala jen jednou, ale urcite se varila a urcite se povedla. Nevim, ktera konkretne je "kvalitni ke slehani", ale ja bych proste zkusila jinou, treba nekolikrat (doma) a pak ji babicce donesla, at to jeste zkusi..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt