Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 16.7.2010 13:01  17061
Naprostá většina automatových mlík je nehomogenizovaná.
ullicnik ullicnik 16.7.2010 07:56  17060
V posledních pár týdnech jsem koštoval různá mléka. Všechna plnotučná. Bio, klasický čerstvý co se normálně prodává v obchodě, z automatu a dokonce i od jedný kamarádky, která toho času kojí. Všechno dobrý a všechno srovnatelný k nerozeznání (to kamarádky bylo mimo soutěž). Všechny co se prodávají mají jedno společné a to homogenizaci. Což je podle mě škoda. Jediný bez nehomogenizovaný bylo "originál selské mléko", které je pouze pasterované s výbornejma zdrclinama. Prostě nejlepší mlíko co jsem byl od doby co mě matka odstavila. Doporučuju!:-)

Viděl jsem ho zatím jen v Tescu na Zličíně a je balený v PET harmonkového tvaru. Němcova Farma Radonice

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.7.2010 16:11  17059
Tak máma objevila pána z nedaleké vesnice, který dělá něco na způsob "bedýnek", ale trošku jinak. SMS zprávami posílá nabídku úrody a vy si SMS zprávami objednáte. Po okolí zaváží dle domluvy v takovou dobu, kdy člověk potřebuje a do Prahy jezdí také pravidelně - prý vozí i k Pohlreichovi. Super je, že kromě zeleniny má i maso - kuřata, husy, králíky. Vše ze svého chovu. Máma se domluvila se sousedkou a bude jim vždycky v sobotu dopoledne vozit. Zítra bude zkoušet péct to kuře, tak jsem zvědavá, jestli to bude lepší než bláto z obchodu. Byla bych ráda, kdybych měla takový zdroj. Kuře není problém kdykoliv, králíky zabíjí jednou za čas, zase pošle sms, že jsou králíci a kdo chce, objedná si. Docela sympatické.
ullicnik ullicnik 10.7.2010 09:35  17058
respekt :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.7.2010 20:03  17057
To by už byl level "Master Yoda" :)

(Naštěstí si Anka koupila ponornej mixér, takže už z výroby šlehačky/sněhu nebudu mít předloktí jako Pepek námořník.)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.7.2010 19:42  17056
Wronski [17055]: Taky šleháš po 8 litrech? :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.7.2010 19:39  17055
Sklad.Obrazku.Net Wronski šlehá šlehací metlou.
Čímž se dostává na level Chucka Norrise.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.7.2010 19:20  17054
phanny šlehá šlehačku planetovým šlehačem, většinou po 8 litrech.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.7.2010 13:54  17053
Jak delat vyvar...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.7.2010 09:06  17052
Tak vidis :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.7.2010 08:53  17051
Tigo [17048]: Jsem tu větu začala úplně jinak a pak ji přepisovala, takže tam mělo být hlavně nesmíš tu hmotu nechat před šleháním zteplat
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.7.2010 08:51  17049
Tigo [17048]: dyť to říkám - že je úplně jedno, čím to šleháš (hlavně to musí být studený)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.7.2010 08:49  17048
Zteplat? Vzdyt tu vsichni psali (vcetne Tebe), ze ma byt vychlazena.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.7.2010 08:25  17047
Royal [17043]: imho je úplně jedno, jestli šleháš rukou nebo motorem :) hlavně musíš tu hmotu nechat před šleháním zteplat.
(pochybuju, že by phanny šlehal ručně ;))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.7.2010 07:34  17046
Prostě trvanlivá. Prodává se v krabičkách.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt