Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.7.2010 11:10  17069
V jednoduchosti je síla :) A tohle byla velmi vhodně zvolená kombinace.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.7.2010 09:31  17068
To zní jednoduše. :-) čekala jsem nějaké spešl postupy. Dík.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.7.2010 09:27  17067
Teketapa [17066]: No co. Do panenky jsem vyšťouchla nožem díru, nacpala do toho kozí sýr (neplesnivý), černé olivy a sušená rajčata. Pak tu díru musíš co nejlíp zadělat (nejlépe asi zašít, já improvizovala, páč mi doma ještě pořád dost věcí chybí). Osolíš, opepříš. Dala jsem to odpočinout na pár hodin do plastový krabičky, trošku zalila a opatlala olivovým olejem, zasypala čerstvou bazalkou a čekala. Pak jsme ta na pánvičce upekli.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.7.2010 08:31  17066
Ankoo, dej recept na tu úžasnou panenku s kozím sýrem. :-) Mám jí kousek v lednici, tak na jednu porci a tohle vypadá přesně jako úžasné jídlo, které by ovšem milý asi nepozřel...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.7.2010 12:21  17065
a zkousel uz jste nekdo recepty od tehle gurmanky?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.7.2010 11:17  17064
kde se da v Praze koupit okra?
kokos kokos 16.7.2010 13:44  17063
Scalex [17061]: Taky, kde by se na cestě kravín - automat objevil homogenizér :-))

I když podvodníci se určitě mohou najít všude.
ullicnik ullicnik 16.7.2010 13:12  17062
Pokud nebylo homogenizované, tak rozhodně homogenizovaně vypadalo ve srovnani s tim popisovaným.
scalex Scalex 16.7.2010 13:01  17061
Naprostá většina automatových mlík je nehomogenizovaná.
ullicnik ullicnik 16.7.2010 07:56  17060
V posledních pár týdnech jsem koštoval různá mléka. Všechna plnotučná. Bio, klasický čerstvý co se normálně prodává v obchodě, z automatu a dokonce i od jedný kamarádky, která toho času kojí. Všechno dobrý a všechno srovnatelný k nerozeznání (to kamarádky bylo mimo soutěž). Všechny co se prodávají mají jedno společné a to homogenizaci. Což je podle mě škoda. Jediný bez nehomogenizovaný bylo "originál selské mléko", které je pouze pasterované s výbornejma zdrclinama. Prostě nejlepší mlíko co jsem byl od doby co mě matka odstavila. Doporučuju!:-)

Viděl jsem ho zatím jen v Tescu na Zličíně a je balený v PET harmonkového tvaru. Němcova Farma Radonice

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.7.2010 16:11  17059
Tak máma objevila pána z nedaleké vesnice, který dělá něco na způsob "bedýnek", ale trošku jinak. SMS zprávami posílá nabídku úrody a vy si SMS zprávami objednáte. Po okolí zaváží dle domluvy v takovou dobu, kdy člověk potřebuje a do Prahy jezdí také pravidelně - prý vozí i k Pohlreichovi. Super je, že kromě zeleniny má i maso - kuřata, husy, králíky. Vše ze svého chovu. Máma se domluvila se sousedkou a bude jim vždycky v sobotu dopoledne vozit. Zítra bude zkoušet péct to kuře, tak jsem zvědavá, jestli to bude lepší než bláto z obchodu. Byla bych ráda, kdybych měla takový zdroj. Kuře není problém kdykoliv, králíky zabíjí jednou za čas, zase pošle sms, že jsou králíci a kdo chce, objedná si. Docela sympatické.
ullicnik ullicnik 10.7.2010 09:35  17058
respekt :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.7.2010 20:03  17057
To by už byl level "Master Yoda" :)

(Naštěstí si Anka koupila ponornej mixér, takže už z výroby šlehačky/sněhu nebudu mít předloktí jako Pepek námořník.)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 9.7.2010 19:42  17056
Wronski [17055]: Taky šleháš po 8 litrech? :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.7.2010 19:39  17055
Sklad.Obrazku.Net Wronski šlehá šlehací metlou.
Čímž se dostává na level Chucka Norrise.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt