Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2010 16:55  17095
Jinak k nepřijatelným charakteristickým vůním, osobně nemůžu syrečky a naprostno nepřekonatelně mi smrdí husa (ano, převrací mi to žaludek). Skopové mi nevadím to mám rád.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2010 16:53  17094
Naprosto bezaromatický sýr lze koupit ZDE, a ano, je to daleko :). Mám rád typické aroma kozích sýrů, ale jejich je fakt bez něj, naprosto. A přitom je to extrémně dobrý sýr z kterého je cítit mléko z kvalitní pastvy, takové až květinové. Dělají sýr z nekysaného mléka a bez zákysu, takže je trochu nasládlý /záleží jak se jim povede osolit, pokaždý je slaný jinak :)/.
kokos kokos 24.7.2010 15:43  17093
Scalex [17086]: Ale otázka zněla, zda jenějaký sýr, který nesmrdí. A ono se hned ozvou někteří, že si má koupit eidam nebo polystyren. Já jen upřesňuji, že prostě pokud smrdí tak smrdí, je to jeho vlastnost (ne chyba). Báchorky o tom, že některý nesmrdí jsou jen báchorky.
Anka [17091]: Možná to chápeš,ale nejprve se snažíš urazit. Pokud to tak nebylo myšleno, tak to tak rozhodně vyznělo.

Vanda [17090]: Ještě, že jsem tak daleko. Má prdel zůstane ušetřena :-)
shelle Shelle - Good Service 24.7.2010 11:03  17092
Vanda [17089]: Mne spousta veci nesmrdi, ale i tak je nejim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2010 10:12 - Oblíbené kluby (11:23) 17091
Shelle [17088]: Ale jo, to je hezké, že se snažila přijít tomu na chuť. Jen mi přijde zbytečné hledat kozí sýr, který není jako kozí sýr.

kokos [17085]: V tom není problém. Všici tu říkáme, že když to někomu smrdí, tak není důvod, aby to jedl. Ano, má to charakteristickou vůni i chuť, ale to je právě to, co nám na tom chutná. A chápu, že to někomu nechutná.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.7.2010 08:16  17090
A jestli někomu dnes nebudou vonět plněný papriky, dostane na prdel. Jdu nakoupit patřičné suroviny, ať nám návštěva neumře hlady.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.7.2010 08:14  17089
...marně přemýšlím, co by mi z jídel smrdělo tak, že bych to nesežrala... nemyslím tím zkažený ;)
shelle Shelle - Good Service 23.7.2010 23:57  17088
Scalex [17086]: Mne nahodou prijde fajn, ze se snazila trikrat.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.7.2010 22:46  17087
"Kozí sýr mám rád pro jeho specifické aroma." ;) Kozí sýr má mít to specifické aroma (někomu to voní, někomu to smrdí). Byť i jen lehce, ale mělo by to tam být cítit. Pokud to tam není, pak je to prostě jen sýr :) A pokud mi koza smrdí, nebudu kozu jíst. Jednoduché :) A jistě, je spousta sýrů lepších než eidam, bezesporu.
Šlo mi jen o to, že mi uniká smysl hledání kozího sýru, který nemá typické kozí aroma. Stejně jako třeba jsem viděl připravovat tatarák z lososa, kam bylo přidáno tuna kopru "aby nebyla cítit ta rybina". Když pominu to, že kopru příliš nefandím, tak mi to přijde postavený na hlavu.
scalex Scalex 23.7.2010 22:41  17086
kokos: no a co? Když kozí nemůže, ať si ho nekupuje a nejí. Nechápu tu snahu lámat to přes koleno. Což v tom "3x jsem si koupila sýr a pokaždé smrděl" vidím. Vždyť jsou stovky jiných výtečných nekozích sýrů, které člověka taky uspokojí. Takže má vůbec cenu hledat mezi všemi kozími sýry ten jeden, co smrdí o trochu méně, když je možné najít jiné sýry, které budou taky mít v sobě něco z charakteru toho kozího, ale nebudou smrdět?
kokos kokos 23.7.2010 22:30  17085
mrcos [17084]: Problém je v tom, že někomu to smrdí tak, že se mu obrací žaludek. Takže prostě kozí nemůže. Já třeba nikomu neberu, to že mu to chutná. Ale zase netvrďte, že kozí sýr nemá svůj typický odér. To prostě není pravda. A klidně to někomu může vonět.
Jo a je spousta jiných sýrů a lepších než eidam, ale i eidam se dá jíst.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.7.2010 22:21  17084
Anka [17082]: Něco jako když člověk připraví rybu tak, aby nebylo poznat, že je to ryba. Takových receptů je spousta a nikdy jsem nepochopil smysl. Tak chci jíst tu konkrétní rybu nebo mi stačí místo ryby cuketa/houba/papundekl? Výsledek je totiž dost podobný.
Situace s kozím sýrem je to samé. Kozí sýr mám rád pro jeho specifické aroma. Jinak si můžu dát fakt ten eidam (nebo tak něco).
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.7.2010 16:10  17083
Mně smrdí cibule ;o(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.7.2010 16:06 - Oblíbené kluby (11:23) 17082
Někomu smrdí jehněčí, někomu ryby, někomu zvěřina... Prostě to, co mi smrdí, to nejím. Jíst jehněčí bez toho, aby chutnalo jako jehněčí, je imho škoda a stačí si koupit krávu nebo prase.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 23.7.2010 14:43  17081
Možná to necítíme páč nemáme na ten odér alergii ;o) Mě taky kozí sýr nesmrděl.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt