Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.7.2010 15:21  17100
Denise [17098]: Stanislav Penc tvrdil v pořadu Kluci v akci, že jeho kozy celý den volně běhají a proto jejich mléko nijak nesmrdí.

(Zda se absence kozího odéru vztahuje i na produkty jako sýr, to už neříkal, pokud se pamatuji.)
denise 25.7.2010 08:14  17099
Kokos - díky.
denise 25.7.2010 07:57  17098
Já miluju sýry jako je rřeba romadůr, niva, olomoucký ale ten kozí mi vyvolal asociace z dětství. Babička dělala meltu a mlíkem denně!! Nic jinýho nebylo. Jeden zemědělec od nás z vesnice mi vykládal, že když oni měli kozu co se jen pásla a byla celý den venku, tak to její mlíko nesmrdělo kozinou. To je to, na co jsem se ptala - je to jasný ??
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2010 20:35  17097
To ne, ale kozí sýr bez kozího aroma mám fakt v lednici :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2010 19:59  17096
phanny [17095]: Ale nehledáš husu bez husího puchu :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2010 16:55  17095
Jinak k nepřijatelným charakteristickým vůním, osobně nemůžu syrečky a naprostno nepřekonatelně mi smrdí husa (ano, převrací mi to žaludek). Skopové mi nevadím to mám rád.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.7.2010 16:53  17094
Naprosto bezaromatický sýr lze koupit ZDE, a ano, je to daleko :). Mám rád typické aroma kozích sýrů, ale jejich je fakt bez něj, naprosto. A přitom je to extrémně dobrý sýr z kterého je cítit mléko z kvalitní pastvy, takové až květinové. Dělají sýr z nekysaného mléka a bez zákysu, takže je trochu nasládlý /záleží jak se jim povede osolit, pokaždý je slaný jinak :)/.
kokos kokos 24.7.2010 15:43  17093
Scalex [17086]: Ale otázka zněla, zda jenějaký sýr, který nesmrdí. A ono se hned ozvou někteří, že si má koupit eidam nebo polystyren. Já jen upřesňuji, že prostě pokud smrdí tak smrdí, je to jeho vlastnost (ne chyba). Báchorky o tom, že některý nesmrdí jsou jen báchorky.
Anka [17091]: Možná to chápeš,ale nejprve se snažíš urazit. Pokud to tak nebylo myšleno, tak to tak rozhodně vyznělo.

Vanda [17090]: Ještě, že jsem tak daleko. Má prdel zůstane ušetřena :-)
shelle Shelle - Good Service 24.7.2010 11:03  17092
Vanda [17089]: Mne spousta veci nesmrdi, ale i tak je nejim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.7.2010 10:12  17091
Shelle [17088]: Ale jo, to je hezké, že se snažila přijít tomu na chuť. Jen mi přijde zbytečné hledat kozí sýr, který není jako kozí sýr.

kokos [17085]: V tom není problém. Všici tu říkáme, že když to někomu smrdí, tak není důvod, aby to jedl. Ano, má to charakteristickou vůni i chuť, ale to je právě to, co nám na tom chutná. A chápu, že to někomu nechutná.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.7.2010 08:16  17090
A jestli někomu dnes nebudou vonět plněný papriky, dostane na prdel. Jdu nakoupit patřičné suroviny, ať nám návštěva neumře hlady.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.7.2010 08:14  17089
...marně přemýšlím, co by mi z jídel smrdělo tak, že bych to nesežrala... nemyslím tím zkažený ;)
shelle Shelle - Good Service 23.7.2010 23:57  17088
Scalex [17086]: Mne nahodou prijde fajn, ze se snazila trikrat.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.7.2010 22:46  17087
"Kozí sýr mám rád pro jeho specifické aroma." ;) Kozí sýr má mít to specifické aroma (někomu to voní, někomu to smrdí). Byť i jen lehce, ale mělo by to tam být cítit. Pokud to tam není, pak je to prostě jen sýr :) A pokud mi koza smrdí, nebudu kozu jíst. Jednoduché :) A jistě, je spousta sýrů lepších než eidam, bezesporu.
Šlo mi jen o to, že mi uniká smysl hledání kozího sýru, který nemá typické kozí aroma. Stejně jako třeba jsem viděl připravovat tatarák z lososa, kam bylo přidáno tuna kopru "aby nebyla cítit ta rybina". Když pominu to, že kopru příliš nefandím, tak mi to přijde postavený na hlavu.
scalex Scalex 23.7.2010 22:41  17086
kokos: no a co? Když kozí nemůže, ať si ho nekupuje a nejí. Nechápu tu snahu lámat to přes koleno. Což v tom "3x jsem si koupila sýr a pokaždé smrděl" vidím. Vždyť jsou stovky jiných výtečných nekozích sýrů, které člověka taky uspokojí. Takže má vůbec cenu hledat mezi všemi kozími sýry ten jeden, co smrdí o trochu méně, když je možné najít jiné sýry, které budou taky mít v sobě něco z charakteru toho kozího, ale nebudou smrdět?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt