Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ndroo NDroo 'Ow,' and then, very quietly, it said - 'Fuck,' and then it said 'Ow' once more. 16.1.2013 23:25  1740
ullicnik [1739]: hezke, vypada to pekne, jako ze i pozivatelne...ale jak rikam, to by musela bejt fakt krizovka, abych si toto poridil!:)
ullicnik ullicnik 16.1.2013 23:03  1739
NDroo: tak omrkni toto (par triku a videi toho co z toho leze) http://moakasespresslo.com/presso
ullicnik ullicnik 16.1.2013 22:59  1738
Wronski: mastná skvrna na hladině vskutku nebyla v porovnání s moka konvici. Vsak ti uvarimm, neboj.

Susan: ty materiály jsou kvalitni, bytelny a påsobí to dost nerozbitne.
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 16.1.2013 22:39  1737
Wronski [1734]: existuje i nerezový filtr

Susan [1736]: táta ho má zatím rok a drží
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.1.2013 20:06  1736
U toho mě trochu znepokojuje ta plastová/skleněná část. Já prostě k těmhle materiálåm nemám takovou dåvěru, i když mlýnek od Haria mele skvěle, pořád mám o něj u nás doma trochu strach.
ndroo NDroo 'Ow,' and then, very quietly, it said - 'Fuck,' and then it said 'Ow' once more. 16.1.2013 17:22  1735
Ten ROK Espresso Maker vypada hodne dobre, zvlast vizualne:)...jestli budu nekdy v dlouhodobe situaci bez pritomnosti espresovace (coz se, doufam, nikdy nestane!), tak mozna poridim...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.1.2013 16:55  1734
Chmmm...

Co ten papírovej filtr? Neodfiltruje všechno to mastný pryč?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.1.2013 16:53  1733
Aeropres je docela fajn, ale paradoxně mi příprava v něm přijde složitější, takže si ho dávám hlavně v kavárnách. Ale bez vařiče je to asi jedno z mála (kromě french pressu) možných řešení.
ullicnik ullicnik 16.1.2013 15:22  1732
Přemýšlel jsem, jak si v práci jednoduše připravovat kávu. Oblíbená moka konvička je zapovězena vzhledem k tomu, že tu není sporák a nějaký mašinky sem pořizovat nechci a ani mě nebaví. Turek mi nic neříká (slušně řečeno), french press mě neoslovil, překapávaná rovněž. Dost jsem uvažoval nad ROK Espresso Maker, ale cena není úplně nízká a po studiu dostupných informací z toho lze vykouzlit výborný espresso, ale chce si to osvojit pár trikå, dostat to do paže a dost se s tím mazlit. Nakonec se rozhodl a objednal AEROPRESS (a 250g kávy). Dnes jsem si to připravil (mlýnek donesl z domova, malej Hario), namlel o dvě cvaknutí hruběji než melu na Moka konvičku. Moc sem se s tim nesral napoprvé: udělal jsem to obrácenou metodou, namlel jednu a pål odměrky, což odhaduju tak na 20g, propláchnul filtr papír, zalil jsem to převařenou a asi 30-60s chladnoucí vodou, jen tak aby sem zalil kávu, promíchal, počkal asi 20s, pak sem to dolil a opět promíchal a dal tomu dalších 20s. Pak sem to otočil a jemě propresoval do hrnku po dobu cca 20s. Nebylo to úplně plný, ale byl z toho slušnej hrnek, takže kafe pro dva. ádnej vodouch, vyvážený, silný, hodně podobný tomu co leze z moka konvičky. Když si s tim ještě pohraju a doladim to (mletí, množství kafe a vody, doba extrakce a presování a teplota vody), tak si troufám říct, že z toho poleze výborný kafe, s lepšíma výsledkama, než má moka konvička, vekterý to neni våbec těžký zkurvit a spálit.

Sice jsem v tom udělal jedno kafe, ale troufnu si to doporučit. S moka konvičkou jsem se zžíval dost dolouho, tady to bude rychlejší. A taky je v tom rituál, ktery na tom mam možná nejraději.

Káva z cafe eternity mě také potěšila, kvalitou zrna, rovnoměrným upražením, balením (jednocestný ventil, znovuuzavíratelný obal), cenou, rychlostí a čerstvostí. Napřiklad z kava prazena to je zabaleny a zataveny v igelitu, ventilek to nemá a... no nevim, ale chutnala mi taky.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 21:40  1731
jojo, je to úplně na prášek, takže se otec napoprvé předávkoval, protože na jednu lžičku se vejde mnohem víc kávy :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.1.2013 18:36 - Oblíbené kluby (00:07) 1730
Susan [1727]: Tuto verzi kapslí bych bez připomínek uvítala i tady :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.1.2013 18:28  1729
Susan [1728]: A jak si ho děláš? Jako turka?
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 18:21  1728
Jinak já jsem jako dar dostala teď kafe z Gruzie. Je zvláštní, extra na jemno udělané (myslím, že ho tam tradičně dělají v džezvě?) a chutná mi. Dle nápisu, co jsem byla schopná rozluštit, se jedná o robustu. :) Takže Gruzii na výlet doporučuji.;)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 14.1.2013 18:20  1727
Já mám kapsle ráda v automatech. V Ženevě je jeden kávovar, kde si za euro koupíš kapsli dle výběru, tu dáš pak do stroje a on ti z ní udělá kafe. Rozhodně je to milionkrát lepší než všechny rozpustné humusy světa.
cent 13.1.2013 18:29  1726
A tip z facebooku na kavárnu na Vinohradech - Mezi zrnky, vypadá pěkně

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt