Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 7.9.2010 11:49  17311
zblunce [17310]: dělám čím dál tím větší porci a mám pocit, že kdyby jsem dělala ještě jednou takovou, tak stejně zmizí hned :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.9.2010 10:45 - Oblíbené kluby (16:23) 17310
klupi [17308]: to zalezi na tom, v jake porci se to dela :-) u nas to vydrzelo dva dny :-))) a bylo to porad vynikajici...
johnny10 7.9.2010 10:44  17309
ok, dik. btw koupil jsem na to cukrarske piskoty (ten italsky original nemeli), mascarpone a amaretto. ale to amaretto se mi zda divne - stalo jen 120kc, a slozeni pisou lih, aromaticke smesy a cukr..tak nevim. jmenuje se to amaretto venice a pisou, ze to je "product of italia". bohuzel to bylo jedine, co jsem sehnal (Billa), v prvnim krame to vubec nemeli...tak nevim, zda ten liker nebude nejaka sracka..ale zase tam jdou 2 panaky, tak to snad tolik pripadne nezkurvi
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 7.9.2010 10:32  17308
zblunce [17307]: nevydrží .. páč se po tom odležení hned sní :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 7.9.2010 10:23 - Oblíbené kluby (16:23) 17307
johnny10 [17305]: jak pise Sirin, dokonce musis :-)ale v lednici vydrzi i dva dny, neboj...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.9.2010 09:59  17306
Tiramisu se MUSÍ nechat pár hodin odležet, nejlépe přes noc.
johnny10 7.9.2010 09:50  17305
chystam se delat tiramisu podle itala. myslite, ze ho muzu udelat den predem a nechat ho 24 hodin v lednici?precijen je v tom cerstvy vejce a syr...
marco Marco 3.9.2010 13:15  17304
Vanda : chmm... škoda že je to taková dálka jentak si tam v sobotu zajet na oběd, ale jako tip na výlet dobrý, budu o tom vážně uvažovat - svíčkovou bych si dal.
Doufám že to tam funguje tak nějak že člověk může přijet a ochutnávat - jdu se po tom někde podívat

Anka : barbare.
shelle Shelle - Good Service 2.9.2010 22:34  17303
Anka [17297]: Jo, tenle jsem nasla take, je vsude. Jen v apetitu maji hovezi misto veproveho.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.9.2010 21:49  17302
Anka [17301]: No vidiš! A měla bys to bez námahy :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.9.2010 21:41  17301
Vanda [17300]: Že bych z mrazáku vyndala přebytky omáčky? :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.9.2010 21:40  17300
Kdo se o víkendů zúčastní Mistrovství světa ve vaření svíčkové?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.9.2010 21:14  17299
:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.9.2010 21:05  17298
Místo vepřového dej hovězí, místo masoxu uvař pořádně silný vývar a máš to. Když nemáte citrón ... no znáš to.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.9.2010 21:04  17297
shelleCituji Royala:

Guláš bez míchání:

1 kg vepř. masa - nejlépe plecko
3 větší cibule
může být paprika
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášového koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce solamylu
sůl, pepř, chilli (feferonka)
0,75 - 1l vody

Maso, cibuli a česnek pokrájet, masoxy rozpustit a dolít vodou, vše řádně promíchat a dát do pekáče (simaxové misky). Přikrýt alobalem a péct 1,5 hodiny při 250°C. Nedolívat vodu, nemíchat, nesundávat alobal - prostě na to vůbec nesahat!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt