Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.9.2010 07:56  17337
Myslím, že na rozdíl mezi parním hrncem a hrncem s pařákem jsem se ptal já :-) Zdá se že k tomu mám asi stejný postoj jako phanny.

V nový kuchyni bude konvekťák a na ten se tedy velmi těším. Už aby to bylo.
ullicnik ullicnik 15.9.2010 07:05  17336
Bral bych to všema deseti.....mít totálně v hajzlu slinivku
frakira 15.9.2010 06:26  17334
Shellejj, rybu vypnout a snist, jen treba to kure ne (i kdyz pak me napadlo, ze mozna i na to jsou nejake recepty jak to treba udelat v misce na ryzi - v te se daji delat veci, co nemuzou okapat - ryze, polevka, testoviny.. - to bude mit ten tvuj hrnec urcite taky nejak vychytane). Varim v tom vsem, ale vis, ze ja jsem trosku paranoidni a kdyz mala vyrostla z toho, ze jsem ji krmila "sklenickama" (cca rok) a vedela jsem, ze muze jist uz "vsechno", ale zdrave, tak jedla parene veci, protoze tam jsem vedela, ze proste nic neskazim. Receptu je pro parni hrnec podle me pozehnane, takze pokud to opravdu chces pouzivat, tak to pouzivat budes - zvlast pokud to nebudes muset vybirat ze skrinky.
shelle Shelle - Good Service 14.9.2010 22:12  17333
phanny [17329]: V mem pripade treba ta, ze tam dam rybu, brambory, zeleninu. Na parak dam ty dve brambory :)

frakira [17332]: Chci si pujcit v knihovne kucharku a podivat se, co vsechno se tam da pachat za recepty. Kamaradka treba rybu fakt dela "vypnout a snist". Do jednoho brambory, do druheho rybu, do dalsiho zeleninu. A ono se to vse udela ve stejnou dobu. Ale jako kdyby v tom sla jen ryba, tak bych to asi ted nekupovala, ze to je zbytecne.

Varis v tom detem?
frakira 14.9.2010 21:27  17332
phannyje to VYRAZNE jednodussi nez hrnec s parackem.. nemluve o trech hrncich s parackem (tam bude podle me i financni uspora, ale nevim, nikdy me to netrapilo)

Shelle: premyslela jsem nad tim, co pises, tim nejnovejsim od tefalu a klasickym trojpatrovym (mela jsem ten zeleny od tefalu a vyhovoval, ale praskla mu nadoba, tak jsem chtela vyzkouset neco sofistikovanejsiho). Ten co zvazujes mi nakonec pripadal zbytecne komplikovany (opravdu nepotrebuju nastavovat kazdou misku zvlast, nikdy me postupne pridavani neobtezovalo), tak jsem vzala ten novejsi od tefalu, ale ani na ten si nemuzu zvyknout. Dospela jsem k zaveru, ze ty klasicke tripatrove jsou proste nejlepsi, i kdyz nejsou tak krasne - ale pokud je to tvuj prvni parni hrnec, urcite si na nej zvyknes. A jestli to vyuzijes - manzel uz ve vode varene brambory nechce, zeleninu taky delam jen v tom.. Maso manzelovi z parniho hrnce nechutna, mysela jsem, ze to tak bude mit vetsina chlapu. Knedliky jsou samozrejme uzasny, ale nevim, jak se ti vejde knedlik do tech nadob.

Jo a jeste.. nevim, jak to ma ten "tvuj" hrnec se stavou z masa. V klasickych hrncich stava odteka (pak se da s tou vodou se stavou jeste pracovat, ale proste to neni "vypnout a snist").
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2010 21:25  17331
:-) to ani nevím.

(ale mám k těmhle udělátorům averzi, přiznávám).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2010 21:20  17330
phanny [17329]: uz ses tu jednou ptal, myslis, ze dostanes jinou odpoved?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2010 21:00  17329
jaká je výhoda tohodle proti normálnímu hrnci s pařákem?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2010 19:50  17328
Shelle [17327]: ja v tom maso jeste nezkousela, ale jak rikam, jinak skoro vse a chutna mi... jen si vyber takovy, kde se bude dobre myt nadrzka na vodu - to je u toho meho pitome :-)
shelle Shelle - Good Service 14.9.2010 18:09  17327
Chci ho mit na lince porad. A chtela bych v nem varit vse, naskladat maso a zeleninu, zapnout, vypnout, snist.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2010 18:06  17326
Shelle [17325]: ja ho docela pouzivam, mam obyc Philips - na ryzi, ryby, zeleninu... ale mam trochu skladnejsi, vezovy - tenhle vypada moc zajimave :-)
shelle Shelle - Good Service 14.9.2010 17:34  17325
parni hrnecMate nekdo?

Premyslim o tomhle, coz je vylepseny tenhle.

Ale nevim. Bojim se, ze to pak nebudu pouzivat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2010 07:36  17324
Jarní kuře i holuba mají v makru. Na kuřátko lze zajít do La gare, je to kuře z Bresse, takže nejvyhlášenější místo původu. Holuba měli v La Finestra.

phanny: ale holub se bude hodit báječně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.9.2010 15:47  17323
phanny [17322]: ta pulka zari souvisi jen s tim, ze jsem to ted objevila - a schovala na konec jara :-))))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.9.2010 19:57  17322
že by mi nějak pasovalo čerstvé jarní kuřátko, dozrávající letňáky a půlka září...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt