Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2010 08:51  17387
Záleží kolik toho na to naliješ a tou lžící se to vždycky dá mnohem lépe odměřit.
johnny10 17.9.2010 08:44  17386
Sirinto me taky napadlo, ale bojim se toho, aby tam nebylo amaretto s kafem min citit
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 17.9.2010 08:36  17385
johnny10Já piškoty nenamáčím, narovnám je do misky a pak je polévám lžící. S poléváním se to nesmí přehánět, protože vlhkost natáhnou i z mascarpone.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 17.9.2010 08:21  17384
To nevypadá špatně ;o) Popřemýšlím o návštěvě...
johnny10 17.9.2010 07:58  17383
http://www.bonybony.cz/

ta akce je tady, kdyby mel jeste nekdo zajem. maji tam zajimave akce kazdy den...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:37  17382
johnnyTak to je nejvyšší čas začít!

Jídlo je ve Fluidu velmi dobré, jako nic, z čeho bych se posadil na zadek, ale degumenu za 450 je vážně super cena.
johnny10 17.9.2010 07:33  17381
vinylja vino vubec nepiju, takze spis jsem dotaz smeroval smerem k tomu jidlu :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:30  17380
johnnyFluidum je příjemná restaurace, výborná vína, doporučuji zajít.

Na Tiramisu jsem včera koupil piškoty "francouzské" :-))
johnny10 17.9.2010 07:26  17379
kdyz uz jsme u toho, znate nekdo restauraci FLUIDUM? maji tam ted akci na degustacni menu za polovicni cenu (puvodni cena 890)

jinak jsem se ani nepochlubil - tiramisu bylo famozni. jedina vada na krase byla, ze cukrarske piskoty (original italske jsem nesehnal) se uplne roztekly pres noc uvnitr. tak nevim, snazil sem se je namacet opravdu velmi rychle z obou stran. tak me napadlo namacet je priste jen z jedne strany a trosku amaretta s kafem vmichat primo do te smesi z mascarpone, akorat se bojim, aby to ten alkohol "nesrazil"..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:19  17378
johnnyTo máš pravdu, nemají si kluci co vyčítat :-)

Nedávno jsem vracel slaný steak, resp omáčku na něm. Řešení bylo rychlé a bez problému.
johnny10 17.9.2010 07:14  17377
vinylno, to mas sice pravdu, ale v nekterych pasazich je zase macek dost mimo. resp. je na nem prilis videt ta zaujatost. napr. ze chybi medvedi cesnek. a co jako? je to pohlreichova restaurace, tak ho proste nenabizi. tecka. nevidim na tom nic tak hrozneho. to same s tou slanosti - proc to teda nevratil a nepockal, zda by pristi porce byla lepsi?

no a smrad ze satu - nevim, myslim, ze o tom uz vice lidi psalo, ze je to nesmysl. ale nevim, nebyl jsem tam jeste.

jinak v tomhle sporu se chovaji oba jak usmrkanci - pohlreich jako arogantni rutiner "od fochu", co si nenecha poradit od "amatera", a macek jako zapskla stara panna, ktera kdoviproc nesnasi pohlreicha
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:12  17376
phannytak jsem jim napsal, uvidíme, ale koukám, že je hluboká skoro 80 cm, na to není místo. Ten vestavný konvekťák nestojí 50k ale necelých 40.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2010 07:01  17375
Anka:: samozřejmě může, pokud chce vypadat jako blbec.

johnny: No, Macek je vedle ve dvou věcech, nebyla sezona chřestu a recept na vitelo tonato. Jinak má ve všem pravdu. Pohlreich reaguje stylem, ty seš blb, tak mi do toho nekecej, což mu Macek pochopitelně omlátí o hlavu. Nepochopí ani dvě vtipné narážky - dřevo a láhev. Já mám Oohreicha rád, ale měl by si za prvé udělat pořádek ve svých restauracích (to už jsem tady říkal) a nepouštět se do polemiky s někým, kdo ho setře tímto způsobem a spíš se nad tou kritikou zamyslet. Což se evidentně nestalo:

"Ten tady završuje to spolčení hlupců. Co napsal, byla snůška žvástů. Macek byl nula politická a teď je nula společenská. Pravdu měl akorát v tom, že jsme měli na menu napsaný špatný ročník vína, to by se stát nemělo," uzavírá Pohlreich debatu o Mackovi s tím, že nějaký šarlatán nebude školit jeho, který je v gastronomické branži osmatřicet let. "
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.9.2010 20:51  17373
VinylBýt tebou se obrátím na nějakou firmu která se zabývá profikuchyněma, tyhle přístroje se běžně vestavují do regálů v různých bistrech, pekárnách a podobně. S profi věcma se nechá čarovat. Pro digestoř většino bývá připraven vývod, takže se to nechá vést trubkou do komínu/díře kam je potřeba. 50 litrů za domácí spotřebič bych fakt nedával. Jestli si měl někdy šanci třeba vrtat profi nářadím a potom amatérskou vrtačkou - u kuchyně je to úplně stejnej rozdíl.
johnny10 16.9.2010 16:05  17372
kdyz uz jsme u toho jejich souboje, tak jsem si to znova procetl a davam za pravdu spise pohlreichovi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt