Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2010 15:57  17413
Dělal jsem to podle trošku jiného receptu než si sem dával Ty, na litr mléka 4 vejce, 200g hladké mouky, 200g másla a 20g prášku do pečiva, a použil jsem linecké těsto jako korpus. každopádně náplň mám úplně homogení. Rozvrstvenost může mít 2 příčiny - buď klesne polohrubá mouka ke dnu - použil bych tedy hladkou, nebo moc vysoká teplota pečení, tohle vrstvení mi dělá pečený cheesecake pokud ho peču na moc.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2010 08:43  17412
phannyfar je výborný, ale posledni dobou se vždycky při pečení oddělily dvě vrstvy, těstová a mléčná. Máš nějakou fintu, jak to mít homogení?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.9.2010 20:16  17411
Limetkovej cheesecake je neskutečná dobrota. Pro úspěch je opravdu třeba nešlehat, péct na malou teplotu nebo ve vodní lázni. Jinak se srazí. Na spodek to chce máslové sušenky /tuším že se pordávají pod názvem Albert/ smíchané s přeškvařeným máslem a hodně udusat skleničkou whiskovkou.

Je sezóna švestek, tak jsem vyzkoušel bretaňský far. Mimochodem, druhý den je výrazně lepší (ale dal jsem tam málo švestek).
shelle Shelle - Good Service 23.9.2010 18:59  17410
BigDejvid [17404]: Ja delalala vetsinou podle philadelphia.co.uk, ty limetkove, malinovy s bilou coko a ten traditional.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 23.9.2010 18:14  17409
A já jsem dala cca před hodinou vařit žebra (přihodila jsem teda ještě kus libovýho bůčku, aby to nebyly jen samý kosti) a zítra bude dokončená podle receptu Kluků v akci. Docela mě to zaujalo, tak chci vyzkoušet.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.9.2010 16:35  17408
No, já už udělal čoko cheesecake. Jako korpus jsem použil Be Be čokoládové a do náplně 2x Philadephii, odtučněný tvaroh a bílý jogurt. A tři hořké čokolády a celé posypal mandlemi.

Už to tuhne :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.9.2010 16:06  17407
Nebyl špatný, ale musím přiznat, že znovu ho dělat nebudu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 23.9.2010 16:05  17406
Ital dělal tento, pečený je jen korpus, ale jak koukám tak ten je z mascarpone.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.9.2010 09:42  17405
našel jsem tohle. To by mohlo byt dobry. Zkouseli jste nekdo pridavat do cheesecaku jeste tvaroh? Ja myslel, ze vzdy to ma byt jen z Philadelphie.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.9.2010 08:39  17404
:-)

No já žádný recept na studený cheesecake nenašel. Mohla bys mi zjednodušeně napsat nějaký, který děláš? Děkuju.
shelle Shelle - Good Service 23.9.2010 08:18  17403
To touzeni mi ani tak skryte neprislo :)

Studeny na zacatek je urcite jednodussi.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.9.2010 08:12  17402
no prave hledam vhodny recept. Urcite to bude z Philadelphie.

Cetl jsem, ze je dulezite aby se pri slehani do toho nedostal vzduch,
aby to "nevybehlo". A ze je dobre pect to, pokud se dela peceny, s miskou vody v troube aby byl ve vlhku. No vypada to na horor :-)

Ale ja bych rad asi napoprve nepeceny. Prave jsem si dal cheesecake poprve v Londyne a od te doby po tom skryte touzim :-)
shelle Shelle - Good Service 23.9.2010 07:58  17401
Urcite dobre, jak ho delas?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.9.2010 07:14  17400
dneska se chystam na cheesecake,tam jsem tedy zvědavej jak to dopadne
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.9.2010 20:16  17399
Anka [17297]: Anka [17298]: Nevím, jestli se hodí tenhle recept předělávat na hovězí guláš. Nic proti vývaru (ač myslím, že cílovou chuť nijak významně nezvedne). Ale na guláš z kližky se dá jistě sehnat fůra jiných receptů.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt